Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveBruce Bawer en såkalt islamkritisk forfatter omtaler den norske politiske venstresiden som quislinger i en ny bokNovember 28, 2011   ·   0 Comments


* Bruce Bawer omtaler den norske politiske venstresiden som quislinger i en ny bok

Man skulle tro at Norge, eller Europa for den del var okkupert landområde, i alle fall om vi skulle tro det anti-islamister bringer til torg. Men da glemmer en at dagens Europa aldri har vært rikere og mere fritt. Så å mane fram dystre bilder av vårt velstandsland, der flertallet har det godt, er rett og slett fordummende, og så langt fra sannheten en kan komme. Og hvor konstruktive er et ord som quisling, når man skal omtale politiske motstandere? Neppe en særlig fruktbar, eller fredelig måte å eksponere seg, og sine politiske analyser på.

Amerikanske Bawer har bodd elleve år i Norge, gitt ut en rekke bøker og er en av dem som det flere ganger blir henvist til i terrorsiktede Anders Behring Breiviks såkalte manifest. I desember kommer han med boka «De nye quislingene: Hvordan venstresiden har brukt massakren i Oslo til å kneble debatten om islam». I utgangspunktet en ekstremist dette, en dyster mann som fører krig mot en religion, uten tanke på hvor splittende slikt kan være i et samfunn der det bor mennesker med ulik tro og etnisitet.

Fra forhåndsomtalen på internettbokhandelen Amazon heter det blant annet at Bawer «påviser hvordan den venstrevridde kultureliten i Norge er blitt forsvarere av radikal islam. Videre at de er arvinger av Vidkun Quisling, den norske fascisten som administrerte Norge under naziregimets hæl». Kan man ta en slik person på alvor, eller har han forsvunnet inn i konspirasjonsteorier, og gått seg vill i kvasi-ideologiske villfarelser? For hvordan er det mulig beskrive den demokratiske norske arbeiderbevegelse som quislinger?

Bruce Bawer mener at AP har brukt terroren til å kvele debatten her i landet, slik at det ikke lenger er mulig å være kritisk til Islam. Dette er noe av det dummeste jeg har hørt, for det står da hvem som helst her i landet fritt, å kritiskere religioner, også Islam. Har selv flere ganger gått ut mot muslimsk ukultur, når slikt har vært påkrevd, tenker i den anledning på kvinneundertrykkingen en ofte finner i muslimske miljø. Og Siv Jensen har da tilgang til det fleste større medier her i landet, og kan der ta opp negative faktorer ved Islam om hun det skulle ønske.

Men en må selvfølgelig tåle tilsvar på det en skriver, eller på andre måter eksponerer i det offentlige rom. Og er du kritisk til noe, ja så vil andre selvfølgelig ha full rett til å angripe dine argumenter, og med det være uenig med deg. Det er slik et demokratisk system, med ytringsfrihet virker. Tydelig at denne høyreorienterte Bruce Bawer overhode ikke har forstått det norske samfunnet, og hvordan en offentlige debatt bør være. Men nå er det heldigvis ikke den islamkritiske forfatteren Bruce Bawer, eller hans like, som setter dagsorden for hvordan vi fører debatter her i landet.

* Men det blir neppe en fredeligere verden av at forvirrede sjeler som Bruce Bawer kaller sine medmennesker for quislinger.

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits