Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveElfi Yaghi fødte en 6 kg tung kjempebaby vaginalt, og barnet skal hete Jihad, som betyr «hellig krig»December 1, 2011   ·   0 Comments


* Mor og barn, kanskje ikke så rart at ei kjempekvinne føder en kjempebaby…

Man sier gjerne at navnet skjemmer ingen. Men det er neppe en allmenngyldig sannhet. For da et heller tvilsom foreldrepar fra USA for ei tid siden kalte avkommet for Adolf Hitler, ja da da grep barnevernet inn og fikk satt en stopper for den historieløse navngivingen, som ville kunne ha gitt et lite barn en dårlig og stigmatisert start på livet. For en dag eller to siden leste jeg i den anerkjente britiske nettavisen dailymail.co.uk at ei kvinne fra Tyskland hadde gitt barnet sitt det belastende navnet Jihad. Og Jihad er hele 6 kg tung og er med det Tysklands tyngste baby noensinne.

Mora Elfi Yaghi, som er ei svær deise av ei kvinne, veier selv imponerende 240 kg, og hun skal ifølge gne utsagn ha satt kjempebabyen Jihad til verden vaginalt, som vil si på naturmåten. Man for all del, man trenger ikke å være dum, selv om man er ei meget fet kvinne. Men å kalle sin kjære lille nyfødte for Jihad, er da direkte anstøtelig for barnet. Ja, i tillegg til å sette vaginalfødselrekord, skaffet Elfi Yahi seg overskrifter over hele verden fordi at hun ga sitt 14. barn navnet Jihad. Men som min tyske venn sa noe lakonisk, da han fikk høre om rekordbabyen, den kvinnen må være usedvanlig stor nedentil.

Ordet forbindes i mange sammenhenger med islamistisk terrorisme og oversettes i den sammenheng til «hellig krig». Mer vanlig er at Jihad betyr noe i retning «kamp» eller «strebe», noe som gir mening ettersom Elfi Yahi kjempet i sju timer med å få ut Jihad. Ikke bra å gi sitt eget barn en slik start i livet, at navnet forbindes med noe de aller fleste ser på som negativt, og voldelig. Virker som moren er sykelig opptatt av oppmerksomhet, og har valgt et upassende navn kun for å sikre seg fem minutter i rampelyset.


* Jihad er nesten dobbelt så tung som et gjennomsnitts barn

Definisjon av ordet Jihad:

Jihad (ǧihād جهاد) er et arabisk ord som kommer fra ordet jahada, som betyr «utvise det ytterste forsøk» eller «å streve». Ordet oversettes vanligvis med «hellig krig», men har også flere betydninger i islamsk trosliv. Det er mulig å tenke seg tre nivåer av hellig streven: den troende muslims indre kamp for rett tro og liv; arbeidet med å bygge og utvide det muslimsk samfunn; og kampen for å forsvare islam, om nødvendig med våpen. Muhammed selv skal ha sagt, ifølge en hadith med usikker proviniens, at det finnes et «større jihad» og et «mindre jihad», og at den indre striden var den største og viktigste. En som engasjerer seg i jihad kalles en mujahid, flertall mujahedin

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits