Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveLinnéa Myhre – Blogg-Linnéa ville ta sitt eget liv, har alvorlige mentale problemer, og har slitt med spiseforstyrrelserDecember 4, 2011   ·   0 Comments


* Det er åpenbart marked for unge kvinner som dyrker det depressive, i alle fall om det er vakre

Livet er vel, og skal kanskje heller ikke være en dans på roser, noe som bare bringer lyst og glede. Men noen seiler gjennom livet på ei solid medgangsbølge, og tar for gitt at alt de tar i blir til suksess, og stormende jubel. Andre igjen fler, eller opplever at livet kan være en svart hull uten mening. Men fra den bunnløse depresjon, til den høye fjelltopp, der alt bare en lykke, kan hos enkelte manifestere seg som et mareritt. Da som en bipolar mental lidelse, der en går fra å være overstadig lykkelig, til bunnløst deprimert på relativt kort tid. Men vi mennesker får søke trøst i den brutale sannhet, som kan sies å være at om hundre år er alt glemt.

Jeg mener selv at livet best oppleves om en tar inn over seg begge livets ytterpunktet, som i all enkelthet kan sies å være balansert lykke, og håpløs fortvilelse. For det kan neppe være bra å leve i ei egen lykkeboble, der en nekter å ta inn over seg all vedens elendighet, og bare dyrke sine egne suksesser. For en bør også være nær, å kjenne på andres fortvilelse, og forsøke å forstå at ikke alle her i livet lykkes i å finne en balanse i livet, som gir tilfredshet og evne til å føle trygghet og velbehag. Og hvor grunn og overfladisk blir en ikke, om en aldri har kjent på livets iboende faenskap og ondskap?

Linnéa Myhre er en suksess, i visse henseender i alle fall. Hun har nådd gjennom i det offentlige rom, selv om hennes sinn har vært fullt av mørke skyer. Hva dette kommer av kan man saktes spørre seg. Er det hennes iboende faenskap, som vil si hennes skarpe penn, som har fått andre til å bli oppmerksom på hennes. Som i all enkelthet vil si det skriverier hun har begått på sin blogg det siste årene. For hun har uten tvil evnen til å sette ting på spissen, og til å få frem at livet kan være noe herk, eller en vanskelig størrelse å beherske. Og hvor deilig er det ikke å se at unge kvinner evner å ha andre tanker i hodet, enn neste dags outfit.

For mange unge kvinner av i dag, kan synes sykelig opptatt av det ytre verdier. Der mote, sminke, trening og vekt nærmest frontes som meningen med livet. En tragisk utvikling som reduserer dagens unge kvinner til uinteressante sminkedukker, som kun er opptatt av hvordan de ser ut, vil mange si. Og all motvekt mot det lettvinte og overfladiske mottas med takk, for dybde er vel enda bedre en kun en vakker fasade. Men hadde ikke Linnéa vært ei vakker ung kvinne, ja så hadde hun neppe fått særlig mye oppmerksomhet for sine mer depressive sider. Så det er nok kombinasjonen av god skribent, mentale problemer og et vakkert utseende som har gitt Linnéa Myhre mye oppmerksomhet.

En av dem som hyller Linnéa Myhre er førstelektor ved Høgskolen i Buskerud, Runi Børresen: Hun er en tøff og reflektert jente som er bevisst på rollen sin. Børresen er førstelektor ved Høgskolen i Buskerud, har mastergrad i helsefremmende og forebyggende arbeid og er en av landets fremste eksperter på spiseforstyrrelser. Hun mener det er modig av Linnéa Myhre å stå fram med anoreksien. Linnéa Myhre er tøff, men allikevel sårbar, i den forstand at hennes mentale landskap raskt kan vende seg mot henne, og gjøre henne deprimert. Men den som intet våger intet vinner, og hun er vel på god vei mot noe bedre, unge og enda håpefulle Linnéa Myhre, og bare å ønske henne lykke til med resten av sitt liv.

By

     

     

        


Tags: , , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits