Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveTore Tollefsen kjæresten til Wenche Behring moren til Anders Behring Breivik syntes synd på massemorderen AndersDecember 21, 2011   ·   0 Comments


* Tore Tollefsen (75) var sammen med Breiviks mor fra gutten var 12 til 24 år

Det er hardt rammet familien til massemorderen Breivik, og flere ønsker ikke kontalt med brutaliteten. Men da faren forsvant ut av Anders Behring Breiviks liv, trådte morens kjæreste Tore Tollefsen (75) inn i rollen som reservefar. Stefaren, som tidligere ikke har uttalt seg til pressen, kom inn i Anders Behring Breiviks liv da han var 12 år gammel, og var tett på livet hans i 12 år – helt til det ble slutt med moren. Hva gitt så galt i livet til ABB, slik at han endte ut som Norges verste massemorder gjennom alle tider?

Nå bor Tore Tollefsen store deler av året i Thailand, men pleier å dra hjem om sommeren. Det gjorde han også i år – og fikk dermed terrorangrepet på nært hold. I Brennpunkt-dokumentaren, som vises på NRK 1 i kveld, blir også terroristens far Jens Breivik intervjuet. Til Stavanger Aftenblad har han sagt at han føler at han har mislykkes som far.

Tore Tollefsen beskriver det første møtet som et møte med det han omtaler som en kjekk, ung herremann som var høflig, men ikke så tøff. Snarere en myk person, mener stefaren. Han opplevde at Breivik var sterkt knyttet til moren. Tollefsen sier at han på den tiden syntes det var dårlig gjort av Breiviks far å ikke være der for sønnen. På grunn av at hans far ikke stilte opp, så var det jo mer sånn at jeg syntes synd på Anders og prøvde å være reservepappa, for å si det sånn. Hva som er sant i forhold til Breivik og hans biologisk far, vet vel få om noen med sikkerhet.

Faren Jens Breivik sier at han sliter med mange spørsmål i kjølvannet av sønnens terrorhandlinger 22. juli, og at han har skyldfølelse. Jeg tenker på om jeg burde gjort mer for å få kontakt, men det spørs hva det ville ha utgjort. Kanskje det hadde hjulpet om jeg hadde gjort mer for å få kontakt, sier faren. Ingen kan hefte for avkommets ugjerninger, for nå man er blitt myndig, ja så er man ansvarlig for egen gjerninger. Men skal bli interessant å følge kveldens Brennpunkt-dokumentar, for der vil det vel komme frem nye opplysninger om ABB.

expressen.se

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits