Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveChristian Tybring-Gjedde en tvilsom fyr, som sprer fremmedfrykt og hat?August 27, 2010   ·   0 Comments


* Christian Tybring-Gjedde

Leser på VG at Christian Tybring-Gjedde (Frp) føler seg fremstilt som en rasist etter at han skrev kronikken om at innvandring og flerkultur truer med å rive Norge i filler. Jeg fikk med meg FrP representantens utspill i går, og hørte intervju med han på tv2, og i andre kanaler. Og nå ser jeg at han påberoper seg å tale flertallets sak. Han har rett i at mange her i landet, kanskje til og med et solid flertall ønsker å stramme inn på antallet asyl/innvandrere som årlig kommer til landet vårt, da for å skape seg et nytt liv, og dermed ei fremtid her. Christian Tybring-Gjedde og hans like er vel også med på å skape avstander mellom mennesker, og de bruker ofte en vulgær form for argumentasjon i sin kamp mot innvandring. Har selv lite til overs for personer som Christian Tybring-Gjedde, som påberoper seg å representere folket.

Kronikken jeg har skrevet representerer synspunktene til det store flertall av den norske befolkning. Jeg er mainstream i Norge og sier det du hører på fest eller i selskaper, men som ingen vil ta den offentlige debatten om, sier Tybring-Gjedde til VG.

Det finnes en viss dekning for påstandene til Tybring-Gjedde, folk her i landet er svært skeptiske til dagens politikk på området. Men de fleste er vel heller ikke enige i alt som kommer fra Tybring-Gjedde av asyl/innvandringspolitiske utspill. For kjenner jeg det norske folk rett så ønsker bare et lite mindretall å fyre opp under fremmedfiendtlige holdninger og standpunkter. Det er forskjell på å barbere seg, og på å skjære av seg hele haka. For det norske folk er anstendige mennesker som ikke vil forsure liv og hverdag for andre.

Og langt fra alle her i landet liker FrPs politikk og menneskesyn Christian Tybring-Gjedde. Kun 2 av 10 personer ca 20 % sier det vil stemme FrP om det var valg i dag. Det betyr at folk flest 80% finner FrP og det partiet står for temmelig uspiselig og uønsket. Og utspill fra denne Christian Tybring-Gjedde er vel kun et forsøk for å skape blest om seg selv, og eget parti, et populistisk utspill i kjent FrP stil. Personlig tror jeg aldri FrP vil kunne få mer en ca 20 % oppslutning ved valg her i landet, heldigvis.

Nå er Christian Tybring-Gjedde langt fra noen rasist, for å bruke rasist på noen er som regel lite fruktbart, og ikke mist lite treffsikkert. Men at han fyrer opp under konflikter og øker avstanden mellom mennesker denne populisten fra FrP, er vel også de fleste enige i. For i innvandring og asyldebatten skal en trø varsomt, simpelthen fordi det er mennesker en snakker om. Og mennesker her i landet må virkelig passe på slik at det ikke kommer i samme bås og klasse, som disse ufyselige høyreekstreme som har gått seg vill i hat og menneskeforakt. Slike som Tore Tvedt, som vel knapt noen her i landet støtter. Hatefulle mennesker med nazi, fascist og rasist holdninger og verdier.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits