Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveMotivasjonen kommer åpenbart når kiloene renner avAugust 28, 2010   ·   0 Comments


* FØR: I september for et år siden, veide Pål-Erik (41) 137.5 kilo.

Leser følgende gladnyhet på VG i dag, da Pål-Erik Sæthre (41) fra Oslo ikke lenger orket å leke med sine egne små barn i sandkassen, var han lei av å føle at han sviktet sin egen helse. Da tok den brave herremann tak i eget liv og overvekt. For noe måtte åpenbart gjøres da vektnålen passerte 137 kilo, og blodsukkernivået var fire ganger så høyt som normalt. Da er en i en livssituasjon som i verste fall kan føre til døden. For sykelig overvekt tar liv, også her i landet.

Pål-Erik Sæthre forteller at sukkersyke var et faktum, og kvaliteten på den lille fritiden han hadde ble uakseptabelt lav. Det var jobb, jobb, jobb, sier tobarnspappen som sjonglerte tre jobber en periode. Når han kom hjem fra jobb orket han ikke bli med barna i sandkassen fordi det var for slitsomt. Hørtes ut som et liv som bare gikk ut på å komme gjennom hverdagen, og som et liv med få gleder. Og en kan forstå at et slikt liv på sikt vil kunne føre til den sikre død.

Men alt for mange sliter med å legge om livsstilen. For det er krevende å gå fra sofagris til et aktivt menneske som bruker kroppen sin.

Men treningssenteret på Skullerud utlyste kampanjen “Sprekere Liv”. Pål-Erik skrev inn en søknad og fortalte om sin helsetilstand og sitt ønske om å gjøre noe med den. Han var heldig og ble plukket ut som en av seks deltakere. Pål-Erik fulgte livsstilsopplegget ved treningssenteret og kiloene begynte å rase av. Da var han i gang, og motivasjonen kommer åpenbart når kiloene renner av. I november meldte Pål-Erik seg inn i Vektklubb.no og har brukt vektreduksjonsprogrammet flittig. Bare å ønske slankeren lykke til videre.

Har selv en kamerat som la kraftig om på matinntaket og livsstilen sin for et par måneder siden. Han følte det gikk feil vei, og da vekten viste at han hadde passert hundre kilo tok han tak i problemet. Han begynte å trene, og fikk hjelp av en bekjent til å sette opp et fornuftig kosthold. Og da jeg snakket med han for ca ei uke siden hadde han klart å redusere vekten med ca 8 kg, og veide da under hundre kilo. Han følte også at hverdagen gikk mye greiere, og at han klarte mer. Så av og til må en ta tak i eget liv og livsstil, og gjøre noe for å få det bedre.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits