Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveBlir vel neppe galt med litt nattsjokoladeAugust 29, 2010   ·   0 Comments


* For nattarbeidere anbefales mørk sjokolade

Leser på VGen søndagsmorgen at mørk sjokolade gir nattevakter bedre helse, viser en ny studie fra Sør-Korea. Kanskje jeg skulle tatt ei plate mørk kokesjokolade i natt, for jeg sov dårlig og sovnet meget sent. Irriterende når man har lagt seg relativt tidlig, og er stuptrett, men så får man ikke sove. Slikt kan gjøre en rent ut forbannet, og frustrert. For av og til vil ikke kroppen slappe av, og gå i sovemodus, selv om man er trett som faen. Og for nattarbeidere anbefales mørk sjokolade, det var i alle fall en god grunn til å gi seg hen til sjokoladespisning, da om man jobber nattevakter selvfølgelig.

Den omtalte undersøkelse viste at sykepleiere som hadde spist sjokoladekake, hadde bedre blodomløp enn de andre, noe som minsker risikoen for hjerte- og karsykdommer. Dette var kanskje resultater som kan brukes til noe, slik at en kan bedre den allmenne helse for de som jobber natt. Og sikkert en gladsak for konditorer og andre, som lever høyt av å selge sjokoladekaker, eller mørk sjokolade i ulike former og utgaver. Og forskere antar at det er antioksidanten flavanol som er helsefremmende, et antioksidant som det finnes mye av i kakaobønnen. Kanskje denne undersøkelsen fører til en rennesanse(økt salg) for kakaobønnen om ikke annet.

Har vel også fått med meg at antioksidanter er tingen, eller det man bør satse på for å få den gode helse, og langt liv. Og særlig mennesker med annen døgnrytme en normalen, kan med andre ord ha fordel av tilførsel av visse næringsstoffer. Men nå sier kanskje denne undersøkelsen lite om baksidene ved sjokoladespisning på nattestid. Som kanskje kan sies å være økt vekt, og andre mer tvilsomme negativiteter. Så en bør kanskje tenke seg om en smule før man gir seg sjokoladen i vold. Men nå er da sjokolade såpass godt i seg selv, at jeg vel neppe tror det kan bli særlig galt med litt nattsjokolade.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits