Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveVoldsomt snøvær i august bli feil, og langt fra rettAugust 29, 2010   ·   0 Comments


* Hvem ønsker seg snø i august, neppe mange?

Leser på VG at rundt 15 biler står igjen på høyfjellet i Jotunheimen etter snøkaoset i går. Det værfaste turfolket ble i natt fraktet ned til Raubergstulen turisthytte i Lom. Slikt gir en kuldegysninger på ryggen, og en følelse av at vi nå raskt går mot kaldere tider. For is, snø og kuldegrader frister ikke, ikke enda. For sommeren i år har vært av varierende og ustabil art, i alle fall de fleste steder rundt om i landet vårt. Men Norge er ulikt vær, og mye vær. Noen steder er det god sommervarme enda, mens det på andre steder, som på høyfjellet, har alt snøen gjort sitt inntog. Men heldigvis bor få av oss så høyt til fjells, vi er bare på gjennomkjøring, eller har hytte i området.

Mellom 60 til 70 bilene som la ut på kolonnekjøring fra Juvasshytten ved foten av Galdhøpiggen og ned mot Lom i Oppland ble i går ble overrasket av et voldsomt snøvær i Jotunheimen og ble stående bom fast. Vi bor åpenbart i et land med store kontraster, i alle fall på værfronten. For beveger en seg opp i høyden her i landet, så kan snøen komme tidlig på en, ja selv midt på sommeren. Så man bør ta høyde for det meste om man kjører i visse strøk og områder i vårt omskiftelig og varierende landskap, her på bjerget. Og ikke la seg overraske eller sette ut, eller som julekvelden på kjerringa for den del, som vistnok kom vel brått på kvinnfolket.

Nå er jeg slikt satt sammen at jeg trives best i sommerhalvåret, i alle fall værmessig. Da slipper en flere lag med klær, og kuldegysninger på ryggen bare en stikker hodet ut i friluft. Og jeg vil tro at det aller fleste av oss ønsker en mildt og varmest mulig høst før vi igjen gir oss vinteren i vold. Kanskje med unntak av langrennsløpere og andre som driver med vintersport. For jeg håper enda på et stabilt høytrykk eller to før vinteren setter inn. For sommeren i år har vært lite å skryte av, mye kald nordavind, og alt for mange regndager har vi hatt. Men nå iler jeg ut i august sola, for den varmer enda. Så håper jeg sola klarer å fortrenge de grusomme bildene av snøkaoset på høyfjellet i Jotunheimen.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits