Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveCarina Sørli fortviler over det hun mener er manglende oppfølging av narkomane fra norsk helsevesen, og mener overdosedødsfallene kunne vært halvertMarch 1, 2012   ·   0 Comments


* Carina Sørli (23) er misfornøyd med oppfølgingen hun har fått etter at hun fikk en overdose

Carina Sørli (23) fortviler over det hun mener er manglende oppfølging av narkomane fra norsk helsevesen, og mener overdosedødsfallene kunne vært halvert.På fortauet utenfor inngangen til Kirkens Bymisjons kafé «Møtestedet» i Skippergata i Oslo vrimler det av mennesker. Fasaden av bygget ser sliten og grå ut, men på innsiden opplever gutter, jenter, kvinner og menn som tilhører rus- og gatemiljøet i Oslo tydelig et lys i en utfordrende hverdag.

En av disse er Carina Sørli fra Oslo. Hun har brukt heroin i rundt fem år og kjenner derfor mange i rusmiljøet i hovedstaden. Men en gang i blant tar bekjentskapene slutt – på en ufrivillig måte. Det gjøres åpenbart alt for lite her i landet for å hjelpe rus-avhengige til et bedre liv. Mulig denne problematikken er langt unna dagliglivet til vår velfødde politiske elite, og at de ikke er særlig interessert i problematikken rundt overdosedødsfall.

– Jeg vet om flere som har dødd av overdose. Jeg har også fått overdose selv, men det var ikke med hensikt, sier Sørli til VG Nett. Hvordan følte du at du ble fulgt opp etter overdosen? Jeg fikk ikke noe oppfølging. Jeg var på legevakta en tur, og det var det. Utover dét var det ingen tilbud om samtaler eller noe som helst, hevder Carina Sørli. Noen av de høye herrer og kvinner for den del i regjeringen bør virkelig skamme seg, shame on them…..

Regjeringen har gitt de narkomane ei kald skulder….

Rus-omsorgen her i landet er langt fra noe regjeringen kan, eller bør skryte av. For det står til enhver tid ca 4000 personer i kø, mennesker som ønsker behandling for ulike rusproblemer. Her har ikke regjeringen vist særlig interesse for å bedre på situasjonen. Noe som gjør at mange liv går tapt, da nedslitte narkomane dør av overdoser mens det står i kø i påvente av rusbehandlingsplass.

Det hjelper åpenbart ikke noe på empatien til vår statsminister, det at han selv har hatt ei søster som i mange år har vært heroinist. Men hun er vel hjulpet ut av narkohelvete nå, og da har åpenbart Jens Stoltenberg mistet interessen for narkotikapolitikken, og forholdene denne gruppen lever under.

Digresjon:
Upps: Jens Stoltenberg fikk en båt til 380000 kroner i 50-årsgave fra Ap og LO. Så fikk han nye 350000 kroner for å betale skatten for den fete Ap-gaven. Da er vel alt fryd og gammen Mr. Stoltenberg?

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits