Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveUtenriksdepartementet har gitt totalt 6 millioner kroner i støtte til en stiftelse der en venn av utenriksminister Jonas Gahr Støre er involvert. Støres habilitet skal aldri ha blitt vurdertMarch 20, 2012   ·   1 Comments


* Jonas Gahr Støre fornekter seg ikke å driver UD nærmest som sin private bedrift

Det virker som mange har hatt rett, vi som har hevdet at landet har vært styrt av en liten egnere krets, som har fordelt midler via statsbudsjettet til venner og støttegrupper over en lav sko. Og det er kanskje ikke så rart at en del bramfritt hevder at det er den røde adelen som har inntatt regjeringskontorene. Det vil si millionærer som har valgt AP som parti, da for å få en rakettstart på sine politiske karrierer. Og AP, SV og SP begynner som parti å bli synonymt med kameraderi, og politisk korrupsjon.

* For hva gjør en pengerytter som Støre i AP? For Jonas Gahr Støre er sønn av skipsmegler Ulf Jonas Støre, f. 1925, og bibliotekar Unni Gahr, f. 1931. Hans familie overtok i 1927 industribedriften Jøtul, som så på 1970-tallet ble solgt til Norcem. Støres formue stammer fra oppgjøret ved salget av bedriften. Han er gift med sosiologen og forskeren Marit Slagsvold og har tre barn.

Og i dag meldes det at Utenriksdepartementet (UD) i 2008 godkjente 6 millioner kroner i støtte til stiftelsen Senter for nordområdelogistikk. Rederen Felix Tschudi er initiativtaker og styreleder i stiftelsen som ble etablert i 2009. Halvparten av midlene kom fra Utenriksdepartementet, og halvparten fra rederiet til Felix Tschudi, Tschudi Shipping Company AS, melder NTB. Rederen er venn med utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap), noe Tschudi selv bekrefter overfor Dagbladet.

Redermiljøet har alltid hatt et særdeles godt forhold til Arbeiderpartiet, og rederstanden slapp lett unna etter å har svindlet den norske staten for milliardbeløp i tiårene etter krigen. For merkelig nok, lot AP seg kjøpe av de rike rederne, slik at de knapt nok interesserte seg for å la denne rike og mektige standen bidra til fellesskapet gjennom rettferdig skattelegging. Og det er heller tvilsomme forbindelsen, de som i dag eksisterer mellom blant annet Støre og enkelte pengeryttere i rederstanden.

Det er riktig at jeg har kjent Støre i mange år. Vi er gode, gamle bekjente. Man er alltid litt bedre venner når man er yngre, og så har det blitt mindre kontakt etter hvert som man ble eldre, sier Tschudi til avisen.

De to har vært venner siden barndommen, gikk i parallellklasse på Slemdal barneskole, gikk sammen på Ris ungdomsskole og tok ettårig offisersutdannelse sammen på Sjøkrigsskolen i Bergen. Dette er korrupsjon på norsk der en klør sine venner på ryggen, og er raus i bruken av skattebetalernes penger når en deler ut milde gaver til sine venner og bekjente. Denne måten å agere på politisk, finner en i særdeleshet i AP. Og nå må vi snart renske opp i regjeringskvartalet, da ved å stemme inn andre partier som kan ta makt.

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits