Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveEn ny sjokkhistorie fra den katolske kirke ryster Nederland. På 50-tallet skal minst én gutt under 16 år ha blitt kastrert for å bli «helbredet» fra homoseksualitetMarch 20, 2012   ·   1 Comments


* Mange mener og har mest at homofile er besatt av en homo-demon, som lokker dem ut i syndefullheten

Selv og det har funnes mange menn i prestestillinger i den katolske kirke med homofil legning opp igjennom kirkehistorien, har kirkesamfunnet offisielt sett på homoseksualitet som en vederstyggelighet, eller perversitet om du vil. Og en ny sjokkhistorie fra den katolske kirke ryster Nederland. På 50-tallet skal minst én gutt under 16 år ha blitt kastrert for å bli «helbredet» fra homoseksualitet. Mange katolikker har og opp gjennom historien ment at det var homo-demoner som drev de homoseksuelle til urene gjeringer, da av seksuell art og type.

Senest i februar var katolske ledere fra over 100 land samlet i Roma for å diskutere overgrepsskandalene som har rammet den katolske kirke de siste årene, og hvordan de kan forhindre at nye overgrep i å skje. Nå avdekkes det nye, grufulle historier gjennom den såkalte Deetman-kommisjonens arbeid, som siden 2010 har gransket seksuelle overgrep i den katolske kirke i Nederland. I den endelige rapporten, som ble lagt frem i desember 2011, går det frem at minst en gutt ble utsatt for den syke «helbredelsen». Mye tyder også på at minst 10 andre gutter kan ha blitt utsatt for lignende overgrep, skriver Dutch News.

Ifølge rapporten skjedde det bekreftede overgrepet i 1956, da en ung katolsk gutt sa ifra til politiet om at han hadde blitt seksuelt misbrukt av katolske prester.

Etter å ha avgitt forklaring ble han plassert på en psykiatrisk institusjon, som var katolsk-drevet. Her skal gutten ha blitt kastrert for sin «homoseksuelle oppførsel». Deetman-kommisjonen har hatt som oppgave å gå den katolske kirke etter i sømmene, og ble faktisk opprettet av kirken selv som følge av overgrepsskandalen som brøt ut i den katolske kirke i 2010. I desember 2011 kom altså rapporten som beviste at rundt 800 katolske prester og munker misbrukte tusenvis av katolske barn mellom 1945 og 1985, ifølge Dutch News.

Den gang uttalte erkebiskop Wim Eijk at rapporten fyller den katoslek kirke med skam og sorg. Men nå stilles det spørsmål ved troverdigheten til Deetman-kommisjonen. Flere som har lest rapporten undrer blant annet på hvorfor det ikke nevnes at tidligere toppolitiker Vic Marijnen, i det katolske partiet KVP, forsøkte å få omgjort fengselsdommer mot flere prester som var tiltalt for overgrep mot barn i 1958, skriver Dutch News.

Marijnen ble senere statsminister i Nederland, selv om han helt frem til 1959 var formann ved barnehjemmet der dusinvis med barn ble misbrukt. Nå krever flere nederlandske parlamentsmedlemmer en full etterforskning av overgrepsskandalen, og vil undersøke Deetman-kommisjonens troverdighet nærmere. Neste uke starter en høring der personene bak Deetman-rapporten må svare for seg.

Skandalene omkring den katolske kirkens overgrep har rast i en rekke land de siste årene. I fjor ble det kjent at den katolske kirken i Irland helt til i 2009 hadde hemmeligholdt opplysninger om prester som misbrukte barn, mens prester med ledende stillinger i kirken skal ha forsøkt å legge lokk på skandalen.

dn.sesvd.se

By

     

     

        


Tags: , , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits