Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveKorrupsjon og kameraderi: Utenriksdepartementet blar opp 1 million kroner til en ny bok. Utenriksminister Jonas Gahr Støre skal være bokens hovedpersonMarch 25, 2012   ·   0 Comments


* Mediene har den siste tiden avslør Støre som en maktarrogant politiker, som utnytter sin posisjon

Det er avslørt mye urent trav rundt regjeringen Stoltenberg den siste tiden, der maktarrogante statsråder gjør seg høyre og mørke på skattebetalernes bekostning. Og Støre er nå avslørt som både inhabil, og som en som ikke går av veien for å skjønnmale sin egen innsats i norsk politikk. For selv om mange blant samfunnseliten her i landet, holder Støre høyt, er det også mange av oss som aldri har kunne fordra den priviligerte bestevestkant-politikeren. Men nå ser det endelig ut som Støre er i ferd med å bli ei fallende politisk stjerne i vårt politiske miljø.

For er du så arrogant og uten vurderingsevne at du raust deler ut midler til noe som ledes av en god venn, uten en gang å gidde å undersøke egen habilitet, ja da er det kort vei ut av politikkens førstedivisjon. Og de som ikke liker Støre og det han har utrettet i Norsk politikk, han nå fått vektige argumenter, som vil kunne brukes mot han i årene som kommer. Og Støre vil neppe noengang kunne bli statsminister her i landet, for han er for omstridt og kontroversiell til det.

Og nå melder VG Nett om enda en skandale rundt Støre:Forfatter og journalist Simen Ekern har fått penger fra UD til å skrive en bok om globale trender i fremtiden, hvor Støre blir den sentrale hovedpersonen. Det er en bok om globale trender: Jeg skal intervjue sentrale internasjonale aktører om hvordan de tror verden ser ut i 2030, forteller Simen Ekern. Jonas Gahr Støre vil være en gjennomgangsfigur i boken: Jeg skal følge ham og han vil være med på mange av samtalene med aktørene, sier han.”

Nå er Støres troverdighet og oppslutning i det norske folk i fritt fall. For han har utvisk særdeles mye maktarroganse, og dårlig dømmekraft ved å blande roller, tenker da på rollen som utenriksminster, og som venn og privatperson av en meget rik og mektig reder.

Branding av Jonas Gahr Støre er ikke noe man skal bruke skattebetalernes penger til, sier leder av Stortingets utenrikskomité, Ine Eriksen Søreide (H). Hun tar forbehold om at hun ikke kjenner til bokprosjektet, men synes det virker merkelig. – Dersom boken ikke får en faglig merverdi, men oppfattes som en bok om Støre, vil han få et forklaringsproblem. Helt enig man må overhode ikke blade rollene slik en har gjor her, og svi av store summer på å fremstille Støre på best mulig måte. For Støre er også en omstridt mann, særlig etter alle skandalene som den siste tiden er rullet opp rundt hans vennskap til skipsrederen Felix Tschudi.

By

     

     

        


Tags: , , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits