Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveFakhra Younus hoppet fra sjette etasje etter 12 år med smerter, hun valgte å ta sitt eget liv i skamMarch 30, 2012   ·   0 Comments


* Fakhra Younus, klarte ikke å leve med etseskader i ansiktet

Noen er ødelagt i livet, i den forstand at det har så store smerter at livet ikke er til å holde ut. Da hender det dessverre at man velger å ta sitt eget liv, fordi man ikke ser for seg noen fremtid. Og nå melder den engelske nettavisen, www.dailytelegraph.com, at Fakhra Younus hoppet fra sjette etasje av en bygning, etter 12 år med store smerter på grunn av et syreangrep fra en ondskapfull eksmann. Og hun døde i møte med underlaget, etter å ha tatt sitt eget liv.

Det var da den stakkars kvinnen, Younus, som da hun lå og sov ble kastet syre i ansiktet og store deler av overkroppen av sin onde eks, denne hendelsen fant sted i mai 2000. Ja, det var hennes onde og brutale eksmann, sønn av en rik pakistansk guvernør, Bilal Khar som begikk den nedrige handlingen, og han ble pågrepet og tiltalt for angrepet to år senere, men ble løslatt etter bare fem måneder. Her er det menn som råder grunnen, og som som slipper lett unna selv med grusomme handlinger begått mot kvinner.

Den ille plagede kvinnen Younus flyttet etter hvert til Roma for behandling. Der gjennomgikk hun 39 rekonstruerende operasjoner før hun tidligere denne måneden valgte å ta sitt eget liv. Hun hoppet fra en sjette etasje av en bygning i Roma etter å ha skrevet et selvmordsbrev hvor det sto at hun tok sitt eget liv i protest mot ufølsomheten den pakistanske loven og myndighetene har utøvd i hennes tilfelle. En tragisk hendelse, som bør få konservative muslimer i Pakistan til å gå i seg selv, og revurdere sine holdninger til kvinner.

I 2011 ble mer enn 8500 tilfeller av syreangrep og annen vold mot kvinner rapportert i Pakistan, ifølge en kvinnerettsorganisasjon i landet. Det var først i fjor at syreangrep mot kvinner ble kriminalisert i Pakistan, og har en minstestraff på 14 års fengsel dersom man blir dømt. Etter at Younus tok livet sitt 17.mars har eksmannen hennes på nytt gått ut i mediene og nektet for å ha noe med syreangrepet å gjøre. Han hevder at en annen mann med samme navn som ham selv utførte angrepet. Det er noe fundamentalt galt med kvinnesynet i det fleste muslimske land, og her må man ta tak i holdningene.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits