Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveNår personlige trenere anbefaler dop til tenåringer, blant annet anabole steroider, bør slikt kriminaliseresMarch 30, 2012   ·   0 Comments


* Det finnes også Norske kvinner som knasker mannlige kjønnshormoner for å bygge muskler

Jeg mener at en bør kriminalisere bruk av muskelbyggende stoffer som blant annet anabole steroider. Da slike stoffer i enkelte tilfeller, særlig etter langvarig bruk, kan ta liv, eller gi alvorlige helseskader. Men tafatte politikere har enda ikke mannet seg opp, og gjort dopbruk i treningssamenheng ulovlig. Og innringere til Dopingtelefonen har fortalt at personlige trenere har rådet tenåringsgutter til å bruke anabole steroider. Meget kyniske og uansvarlige trenere dette, som i verste fall kan sende unge rett i døden.

Tre foreldre har kontaktet oss angående sønnene sine og fortalt at guttenes personlige trenerne har vært positive til bruk av anabole steroider. Jeg hadde ingen anelse om at slike personlige trenere fantes, og er veldig provosert, sier Margaret Tveitan, leder for Dopingtelefonen ved Oslo universitetssykehus. Hvor er vår feige og handlingslammede regjering i saker som dette? For regjeringen Stoltenberg evner overhode ikke å ta kraftfulle grep, selv om det er påkrevd. Nå må vi kreve hadling av silkesnobben Stoltenberg fra beste vestkant, slik at det blir ulovlig å bruke trenings-dop her i landet

Sportslig fremgang, utseende, lavt selvbilde samt ønske om spenning og fryktløshet er enkelte av årsakene til at noen starter med dopingmidler. De som anvender dem kan få bivirkninger av forskjellig grad. Alle er imidlertid ikke like tydelige. Vektøkning, kviser, lite hår, utvikling av bryster, små testikler, impotens, opphør av lengdevekst, hjerteinfarkt, leverskader, økt kjønnsdrift, depresjoner, økt aggresjonsnivå samt psykoser er blant bivirkningene. Femidotten Breivik, massemorderen med slik lys og pipende stemme, proppet seg med steroider i årevis, for å bli mer mandig.

Dopingtelefonen er en gratis og anonym informasjonstjeneste for alle som har spørsmål om doping. Tveitan sier det er «tragisk» at personlige trenere opptrer slik. Jeg har aldri før hørt om personlige trenere som har vært positive til bruk av anabole steroider, og håper ikke at dette er en trend. Men det er naivt å tro at det ikke skjer, sier Tveitan. Mange unge har ødelagt kroppen sin ved å bruke ulovlige preparater som tilfører kroppen kunstig *testosteron.

* Anabole steroider eller anabole androgene steroider(AAS) er syntetiske steroidhormoner, derivater (etterligninger) av testosteron, det mannlige kjønnshormonet. Anabole steroider har fremfor alt to effekter; en anabol (vevsoppbyggende) og en androgen (mannliggjørende) effekt. De bygger opp muskulaturen ved stimulering av muskelproteiner i kroppen.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits