Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveFlere hundre høyreekstremister fra en rekke land, også Norge, er ventet til samlingen, som arrangeres av Danish Defence League, ubegavede losersMarch 30, 2012   ·   0 Comments


* Voldsdyrkende ekstremister: EDL medlemmer avbildet i en slags paramilitær setting, der en hyller våpenbruk, og egger til krig mot Islam, nesten på samme måte som Breivik gjorde

Å fronte høyreekstreme verdier og holdninger i etterkant at massedrapene til anti-islamisten Breivik, er vel å ofre sitt eget og sin familiens gode navn og ryke. Men mulig disse ubegavede og hatefulle ekstremistene, ikke har noen ære å miste. Men anstendige mennesker, som ikke ønsker ei voldelig fremtid, vil selvfølgelig ikke assosieres med hat-ideologiske bevegelser, og grupperinger. Da slikt i verste fall kan føre til utstøting, da både fra arbeidslivet og sosialt.

Den høyreekstrem ideologien er verdiløs, og oppslutning om det man kan kalle ny-fascistiske ideologier og bevegelser er heldigvis liten i Norden. Men en må allikevel følge med på aktiviteten i disse marginale og små miljøene, rett og slett for å hindre hat-kriminalitet og terror. For Breivik som gikk berserkergang her i landet i fjor sommer, og drepte 77 uskyldige mennesker, var en del av det fascistiske høyreekstreme miljø, det man blant annet finner på nett. Og det kan skjule seg flere ensomme ulver i dette aparte tapermiljøet, som stort sett består av aggressive unge menn som hater det meste.

Arrangementet i Aarhus viser tydelig at ekstreme grupper nå danner globale allianser og beveger seg på tvers av landegrensene. Derfor samarbeider vi med etterretningstjenestene i en rekke land, sier PET-sjef Jacob Scharf.

Nå er danskene spesielt bekymret for involveringen av sentral- og østeuropeiske høyreradikale under demonstrasjonen i Aarhus. De landene har en relativt sterk tilslutning til sine organisasjoner og er en stor, voldelig kapasitet, sier Scharf. Må si dette er en tvilsom røverbande, bestående av white trash, og annet av luguber karakter. Antirasister og venstreradikale har varslet motdemonstrasjoner, og de to grupperingene vil demonstrere kun få hundre meter fra hverandre.

I tillegg til norske høyreradikale er det ventet likesinnede fra Storbritannia, Bulgaria, Finland, Sverige og Polen. Også motdemonstranter fra flere land har varslet sin ankomst til den danske byen. Trist hva våre gode venner danskene i disse dager må ta imot en skokk tvilsomme ekstremister, eller møkkefolk og dritt for å si det like ut. At norske statsborger vil delta i slikt går noe over min fatteevne. Men det finnes åpenbart både ny-nazister, ny-fascister og mennesker med langt fremskredne islamofobi også her i landet. Lurer på om denne røverbanden også har mangelfullt utviklede sjelsevner, og andre personlighetsforstyrrelser?

dn.se

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits