Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of lovePetter Kristian Kyvik skal ha forsøkt å ta seg inn i tingretten, der Breivik forklarer segApril 19, 2012   ·   0 Comments


* Høyreekstreme har i mange år forsøk å angripe og skade det venstreradikale Blitz-miljøet

Politiet skal ha bedt en tidligere aktiv ny-nazist forlate åstedet, da han nærmet seg tingretten der saken mot Breivik nå pågår. Det er grunn til å tro at denne politiske avvikeren er Petter Kristian Kyvik. Nazisten Petter Kristian Kyvik kastet i 1979 en bombe mot Faglig 1. mai-front sitt 1. mai-tog i Oslo. Nazister har senere forsøkt å kaste en bombe mot Blitzhuset i Oslo. Slike mennesker holdes under oppsikt av politiet, og ønskes ikke i nærheten av retten den tiden rettssaken mot Breivik vil pågå. Petter Kristian Kyvik skal ha sagt til politiet at det kun var nysgjerrighet som fikk han til å møte opp, og ønske å komme inn i tingretten.

Petter Kristian Kyvik var sentral i det norske høyreekstreme miljøet i ei årrekke…

Etter det NRK kjenner til kan flere nynazister være på vei til tinghuset, og politiet skal ha bortvist samme mann for noen år siden, da han kastet en granat mot 1. mai-tog. Politiet vil ikke bekrefte dette. Mannen gikk selv vekk fra tinghuset, og ble kontrollert i sentrum. Politiet har så langt bortvist opp mot 10 personer i løpet av rettssakens fire første dager. Ingen av dem har utgjort noen trussel mot sikkerheten. De har blitt stanset lenge før de ble det, sier Kvarme.

* Nynazisme er en politisk ideologi og kultur som blant annet bygger på den tyske nasjonalsosialismen fra 1920-tallet. Nynazismen oppstod etter nazistenes nederlag i andre verdenskrig, men ble særlig tydelig fra 1960-tallet. Nynazismen bygger på tanker både fra nazismen og den italienske og spanske fascismen, ofte med særlig vekt på rasisme. Flere organisasjoner som bygger på nynazistiske tanker, betegner seg ikke som nazistiske selv, men prøver å tilpasse seg samfunnets etablerte politiske systemer. Andre grupperinger er mer direkte og offensive. De har tatt opp i seg kulturen fra gjengkriminaliteten og har vært særlig beryktet for voldshandlinger og for å lokke til seg rotløse ungdommer.

Saken oppdateres…..

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits