Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveHans Mattis Hamborg som ledet aksjonen på Utøya, forteller at han ville samle en robust styrke før de reiste overMay 25, 2012   ·   2 Comments


* Politiet var såpass defensive og forsiktige den fatale dagen, at de anså Utvika camping som farlig

For mange av oss burde politiet ha tatt seg ut på fjorden, og inn mot Utøya umiddelbart. Om ikke av annen grunn så for å samle informasjon, og i beste fall forstyrre Breivik såpass mye at han ble forhindret/forsinket i sin drapsorgie. Og politiet hadde relativt raskt to tungt bevæpnede tjenestemenn på plass på Utvika camping. Disse to skulle ha vært gitt ordre om raskest mulig å ta seg over til Utøya, for å eliminere eller arrestere drapsmannen. For man viste at hvert minutt telte, og kunne hindre at enda flere ble drept. Da burde ikke politiet tenke på egen sikkerhet, men raskest mulig konfrontere voldsmannen.

Men politiet la tidlig ei røykteppe over egne valg og handlinger inn mot Utøya. Og ledere i politiet gikk heller ikke av veien for å feilinformere pressen. Da de først fortalte at de første polititjenestemennene på Utvika camping ikke var tungt bevæpnet. Videre hevdet politiet lenge og hardnakket at de trodde det var snakk om mellom 3 – 5 gjerningsmenn på Utøya. Også det viste seg å være løgn, da politiet raskt fikk klarlagt at det kun var snakk om en gjerningsmann.

Jeg tror ikke vanlige politifolk, de som ankom Utvika camping ville ha vegret seg for straks å reise over fjorden til Utøya, om de hadde fått ordre om det. Så de som åpenbart har sviktet er ledere i politiet, de som tok gale og fatale avgjørelser den 22/07-11. Avgjørelser som kan ha kostet mange unge livet. Så skal en finne frem til de som sviktet, og som ikke gjorde jobben sin, må en lete blant politi-toppene. For man kan da ikke ha det slik, at politiet leter etter grunner får å la være å handle, når massedrap pågår.

Og i dag melder VG Nett følgende:Hans Mattis Hamborg (36) som ledet aksjonen på Utøya, forteller at han ville samle en robust styrke før de reiste over. Tidligere i dag vitnet én av de to første polititjenestemennene i Utvika, og opplyste at deres fokus var å samle båter til Beredskapstroppen – ikke reise over alene.

Høres helt utrolig ut for meg, for her hadde man da vitterlig ingen tid å miste. Var det feighet, og overdrevne sikkerhets behov for egen etats del, som motiverte politiet handlinger den grusomme dagen, der Breivik på ca 120 minutter drepte 69 mennesker? Og vil vi noengang får vite hvem som ga det fatale ordrene, det som førte til at Breivik fikk drepe så lenge før politiet ankom Utøya, og arresterte han.

Politiet er i seg selv en stat i staten, som ikke fungerer demokratisk i seg selv. Derfor har politiledelsen hele tiden kunne feilinformere og holde tilbake vital informasjon fra politiaksjonen inn mot Utøya. Og med ei servil og svak regjering som først og fremst har vært opptatt av at en ikke skal lete etter «syndebukker», har sannheten vært den største taper i denne tragiske saken. Politikerne må på banen, og i langt større grad enn i dag styre politietaten, slik at de ikke kan tåkelegge den verste voldshandlingen på norsk jord etter andre verdenskrig, terroren til Breivik.

gp.sesvd.se

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits