Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveDe pårørende vil minnes sine døde 22. juli. Men AUF ønsker å ha øya for seg selv denne kveldenMay 31, 2012   ·   1 Comments


* Utøye var åsted for det verste massemordet i manns minne, og de etterlatte bør få tilbringe ett-årsdagen for tragedien på Utøya om de skulle ønske det, også på ettermiddags og kveldstid

En meget vond og i mine øyne unødvendig konflikt er beskrevet i DB Nett i kveld, den 31/05-12. Det er at de pårørende vil minnes sine døde 22. juli. Men AUF ønsker å ha øya for seg selv denne kvelden. Her må hensynet til det pårørende komme først, for det var de som betalte den største prisen for terroren som rammet Utøya for snart et år siden. Men AUF ønsker å reservere Utøya for egne aktiviteter på kvelden ett år etter terrorangrepet som krevde 69 liv på øya i Tyrifjorden.

Et egoistisk utgangspunkt AUF her tar. Man burde har funnet en ordning der de pårørende som ønsket det, kunne ha blitt fraktet til Utøya et år etter at det mistet siden kjære der, og tilbringe ettermiddag og kveld der. Men etter to uker med samtaler for å finne løsninger, ser det ikke ut til at AUF og Støttegruppa for Utøya-etterlatte er blitt enige om noe felles opplegg på årsdagen for massemyrderiene. Og nå har Støttegruppa sendt et brev adressert til statsminister Jens Stoltenberg. Trist at en må blande inn statsministeren i en slik sak. For dette burde har vært ordnet for lengst.

AUF en markering på Utøya på ettermiddag og kveld 22. juli, for gamle og nye medlemmer. De etterlatte og pårørende skal ha blitt bedt om å forlate Utøya innen klokka 12 denne dagen. Det var en lite respektfull holdning fra AUF’s side, for de som mistet sine kjære burde selv få bestemme om de eventuelt ønsket å være på Utøya om ettermiddagen og kvelden. For det er tross alt de som har mistet familiemedlemmer i voldshandlingene på Utøya, som bør prioriteres når ett-årsdagen for myrderiene skal markeres. Jeg både håper og tror at en finner en ordning som de pårørende synes er god, noe annet ville være en skandale.

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits