Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveVigrid Tore W. Tvedt sier at Breiviks synspunkter er helt standard, Tvedt er tidligere dømt for jødehetsJune 3, 2012   ·   1 Comments


* Tore Tvedt dømt for jødehets

Mye av ideologien som Breivik serverer allmennheten gjennom sitt politiske kompendium har jeg selv sett innvandringsfiendtlige mennesker skrive på nett i langt over ti år. Og jeg har selv hatt større debattgrupper og blogger med godt besøk, der jeg har kunne bivåne konspirasjonsteori av ulik art og type. Og særlig aktive i kommentarfeltene og i debattgrupper er de som kan kalles anti-jiadister, kontrajihadister, eller anti-islamsister. Slike mennesker som nærmest er besatt av problematikken rundt innvandring og religionen Islam.

Og Tore W. Tvedt, er en mann jeg har sett ytre seg gjennom årene, og som har meget ekstreme standpunkter. Tvedt er grunnlegger av den nynazistiske og nyreligiøse organisasjonen Vigrid. Og Vigrid ble startet i 1994, men begynte ikke å vokse skikkelig før i 1996. I en omtale av seg selv på Vigrids nettsted benytter han termen profet om seg selv. Han pensjonerte seg i mars 2006 fra «offentligheten». Har selv lagt merke til Tore W. Tvedt i kommentarfeltene til db.no, så helt utenfor den politiske debatten er han ikke.

69-åringen Tore W. Tvedt har ikke en gang anstendighet til å ta avstand fra, og fordømme alle det feige og brutale drapene til Breivik, som til og med drepte ei 14 år gammel jente på Utøya. Skremmende, og rett og slett motbydelige at det finnes slike menneskelige vrak her i landet, som avstår fra å fordømme massedrap på uskyldige landsmenn og kvinner.

Ifølge Breivik-forsvarerne skal Tore W. Tvedt være et levende bevis på at terroristen ikke er alene om å hevde at Norge er i krig. Selvfølgelig finnes det et knippe paranoide konspirasjonsteoretikere som sier at Norge er i krig. Det har vi vel alle sett, både i debatter, blogginnlegg og kommentarfelt på nett i ei årrekke.

Jeg må si jeg blir både trist og forbannet over at vi her i landet har avvikere uten empati med andre, som ikke engang evner å fordømme det grusomme handlingen til barnedrapsmannen Breivik. Men hva hensikten skal være ved å dra Tore W. Tvedt og andre freaks i rettsalen som vitner i Brevik-saken går en smule over min forstand.

For slikt skaper sirkus, og drar hele den rettslige prosessen ned på en plan jeg ikke liker. Tvedt er tidligere dømt til betinget fengsel for brudd på rasismeparagrafen etter grove uttalelser om jøder og afrikanere. Og hva skal en slik politisk avviker som jødehateren og Hitler-beundreren Tore W. Tvedt ha å tilføre Breivik-saken, neppe noe vi ikke viste fra før er jeg redd.

For om Tvedt er kalt inn for å fortelle at det finne konspiratoriske virkelighetsoppfatninger, er vel det allerede tilstrekkelig belyst i ABB-saken. For om Tvedt er kalt inn for å fortelle at det finne konspiratoriske virkelighetsoppfatninger, er vel det allerede tilstrekkelig belyst, da av mange andre vitner i saken.

svd.sedn.se

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits