Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of love“Mitt lille land” ble en samlende melodi i terrorsorgen for et år siden, men hatet finnes endaJuly 20, 2012   ·   0 Comments


* 11/07-11 bør ha lært oss å avvise det hatefulle og ekstreme politisk uttrykk, og bevegelser

Jeg forbinder særlig utgaven av melodien «mitt lille land», som ble fremført av av artisten Maria Mena, og skrevet av Ole Paus, med den første tiden etter at terrorens gru viste sitt sanne ansikt her i landet for et år siden.

En sang som samlet, og en sang som fikk tårene til å trille…..

YouTube Preview Image

Hva har vi lært av 22/07-11? At splittende og hatefull retorikk, under visse betingelser kan være med på å klappe frem hatefulle voldsmenn, som føler de må handle? For terroren hadde rot i en ideologi, ja, en bevegelse som mange kun refererer til som det anti-islamske miljøet på Internett.

Og jeg så en kommentar fra en av lederne i NDL(Norwegian Defence League) på FB i går kveld, der han hevdet at hele ansvaret for Breiviks terror lå på Arbeirderpartiet selv. Men da tok han samtidig ansvaret fra gjerningsmannen. For denne forkvaklede personen som er å finne i admin-gruppen/siden til NDL på FB, mente at AP har operert som landsforrædere så lenge, da ved å åpne opp for marsseinvading, at de måtte regne med mot reaksjoner, også av den grufulle typen som Breivik stod for.

Denne personen, og andre av de mest hatefulle kontrajihadistene har intet lært. Det kjører den samme hatefulle retorikken. Men heldigvis er det mange som argumenterer imot, og som på den måten viser det store manglene og svakhetene ved hatefulle og fascistiske ideologier.

De høreekstreme blant oss, hatere og heslige politiske avvikere uten evne til empati med andre…

En av det mest perverterte aktørene i det politiske landskapet her i landet er uten tvil Bjarne Dahl, som har tilknytning til FMI(Folkebevegelsen mot innvandring). En mann som har sagt følgende til lokalavisa i Ålesund i etterkant av Breivik-terroren:

Jeg ser ikke på Breivik som en helt, det er ikke heltemodig å skyte barn, men jeg er likevel helt enig i det han gjorde, og støtter hans handlinger. Norge er i krig, og i alle kriger er det ofre“, dette sa Dahl til sunnmørsposten.”

Hva skal man si, i møte med slike mennesker, som åpenbart må mangle en del normale menneskelige egenskaper? For her finnes ikke fnugg av empati med alle det mange hundre som ble direkteberørte av Breiviks onde gjeringer. Og spørsmålet er? Hva skal man gjøre med mennesker som åpenbart må lide av tunge mentale diagnoser, og som ikke har evne til politisk og menneskelig anstendighet og empati? Jeg regner med at PST holder et nitidig og årvåkent øyne med de mest ekstreme haterne blant oss, de som er aktive på nett i dag…….

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits