Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveSophie Elise Isaksen bloggeren var et mobbeoffer. Så fikk hun makt, og ting bedret segAugust 22, 2012   ·   0 Comments


* Sophie Elise Isaksen gikk fra å være et mobbeoffer, til selv å bli en mobber

Mobbing kan handle om å frata andre livsglede og selvtillit. Og er i seg selv en ond og sadistisk måte å behandle sine medmennesker på. Men selv om det aller fleste ser på mobbing som uønsket, er det vanskelig å få bukt med svineriet. Og det er særlig barn og unge som mobber, da både på skolen og på fritiden.

Og i disse dager, når skolene starter opp igjen, er det mange av våre store medier som fokuserer på mobbing som et stort samfunnsproblem. Ja, det ønsker å slå et slag for det mobbefrie-samfunnet, da ved å opplyse om det store skadevirkingen som mobbing kan påføre de som mobbes.

Og DB Nett skriver følgende i dag: “Den populære bloggeren Sophie Elise Isachsen (17), som leses av 30000 daglig, har opplevd både å bli mobbet og mobbe andre. Hun tror at de som mobber er like svake som alle andre, men at de vil skremme andre fra å mobbe dem. Jeg ville ikke bli mobbet igjen. Men jeg er mer sint på meg selv som mobbet, enn jeg er på dem som mobbet meg, fordi da var det jeg som tok det valget, sier hun.”

Om en systematisk mobbes over lang tid, kan det i verste fall ødelegge et liv. For man blir utrygg, og mister selvfølelsen om andre hele tiden rakker ned på en. Og en del klarer til slutt ikke mer, og velger å ta sitt eget liv. Så mobbing kan være dødelig, og svært skadelig aktivitet. Derfor må også foreldre i langt større grad enn i dag ansvarliggjøres i forhold til hvordan egne barn oppfører seg mot andre. Og en må være knallhard mot de som mobber andre, slik at en får satt en stopper for en slik nedrig og grusom aktivitet.

En del som mobbes, blir selv mobbere etterhvert, kanskje for selv å slippe å bli trakassert. Denne mekanismen, eller tragiske virkelighet, må vi alle være med på å bekjempe. For alle barn og unge har i utgangspunktet krav på en trygg og god oppvekst, der de kan utvikle en sunn selvtillit, og glede over livet.

Sophie Elise Isaksen har i dag ikke kontakt med den hun mobbet, men hun har beklaget oppførselen sin overfor henne. Hun syntes sikkert jeg er teit, men i 10. klasse sa jeg beklager til henne. Jeg har dårlig samvittighet for det jeg gjorde.

Hun opplever i dag at det er mye harselering digitalt. Men lar seg ikke påvirke. Facebook for eksempel er en ny mobbearena. Jeg opplever det jo selv på bloggen. Men når så mange er innom daglig, er jo bloggen populær. Det er også sånn at jeg bare kan skru av dataen når jeg trenger det.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits