Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveMette-Marit snakker om sex, og viktigheten med å bruke kondom for å slippe HIV-smitte og andre kjønnssykdommerAugust 26, 2012   ·   0 Comments


* Mette-Marit er en god ambassadør for Norge, og sprer det gode verdier ut over verden

De er ikke akkurat beskjedne, bakpå og gammeldagse vårt kronprinspar. Nei, Mette-Marit nølte ikke da hun fikk sjansen på kinesisk tv, til å slå et slag for sikker sex, og opplysning om seksuallivets gleder, og farer i forhold til egne barn. For kronprinsessen kunne opplyse om at hun og hennes gemal kronprins Håkon, allerede hadde innført Marius i sexlivets mange mysterier, farer og gleder. Ja, Mette-Marit proklamerte bramfritt at man burde snakke med barne om sex tidlig i deres liv. Ja, allerede fra de var ca 10 år gamle.

Kronprinsessen frittalenhet fant sted under et intervju med den kinesiske TV-kanalen CCTV. Her ser vi ei moderne prinsesse, som nekter å opptre tilbakeholdent og feigt. For Mette-Marit ble svært personlig under det halvtimes lange intervjuet med CCTV. Særlig da hun snakket om sønnen hun fikk før hun etablerte et forhold til den kongelige notabiliteten kronprins Håkon. Og slik fritttalenhet fra ei kongelig prinsesse settes pris på av mange, da hun med sin åpenhet er med på å hindre spredning av HIV og andre kjønnssykdommer, fordi hun taler varmt om bruken av kondom.

Og den kongelige høyhet, kronprinsesse Mette-Marit er spesialutsending for FNs aidsprogram, UNAIDS, der hun gjør en solid jobb for å stoppe spredningen av HIV og AIDS. Og den kinesiske programlederen som intervjuet vår kronprinsesse er en stor TV-personlighet i Kina, og er i likhet med Mette-Marit spesialutsending for UNAIDS. Han omtaler kronprinsessen som en av de mest engasjerte unge lederne i verdens Hiv og Aidsarbeid, som lever for kampen mot den alvorlige sykdommen.

Det som kjenner arbeidet til Mette-Marit sier at hun evner å sette Hiv og Aids inn i en større sammenheng, hvor det ikke primært handler om smitte og sykdom, men om mennesker og betydningen av å møte hverandre med respekt. Og hun er langt fra seksualfientlig Mette-Marit, nei hun taler varm om sexlivets mange gleder, samtidig som hun advarer mot ubeskyttet sex. Og med tanke på at det i dag er ca 39,5 millioner mennesker i verden som lever med HIV/Aids, trengs folkeopplysning, som kan hindre at enda flere smittes av den potensielt dødelige sykdommen.

Salt N Pepa – Let’S Talk About Sex…..

YouTube Preview Image

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits