Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveTaliban-bevegelsen i Afghanistan er religiøs forkvaklethet i sin reneste form…August 27, 2012   ·   1 Comments


* Flere afghanske kvinner er blitt dunket med syre, av onde religiøse fanatikere i Afghanistan

Taliban-bevegelsen i Afghanistan er religiøs forkvaklethet i sin reneste form. En islamistisk bevegelse som både kan sies å være estrem og ultra konservativ. Da virkemidlene bevegelsen bruker, kan sies å være ekstreme, mens Koranen tolkes og forstås på konservativt vis, som vi si nærmest bokstavtro. Og Taliban-bevegelsens implementasjon/fortolkning av Islam er svært kvinnefiendtlig, der en har sett mange eksempler på at kvinner dynkes med syre, da om de mistenkes for selvstendig tenkning, og vilje til en smule modernitet.

Og Vårt land nett melder at landsbyboere som deltok på en fest med musikk og dans sør i Afghanistan, ble søndag halshogd av Taliban-opprørere. Vi har tidligere hørt, da i fra konservative troende, både kristne puritanere og konservative muslimer, at dans kan føre en lukt ut i syndefullheten. Og at slik aktivitet ikke er i pakt med Guds vilje. Men at en skal kunne risikere liv og helse ved å danse, ja, det var i seg selv forferdelig nytt.

En liten digresjon: Min mor fortalte en gang, at hennes svigermor, min nå avdøde farmor, reagerte med forferdelse da min mor danset i sin datters bryllup. Jeg skylder i den anledning å opplyse om at dette fant sted for 25 år siden, og at min farmor er vokst opp i bedehusmiljøet på en liten plass like utenfor Stavanger. Så det er ikke så lenge siden, en i visse miljø, også her til lands synes dans var djevelens gjerning, og syndefullt i seg selv.

Men tilbake til Afghanistan. Litt ironisk dette med Taliban-bevegelsen, som har viset seg så vanskelig å få has på, at de kanskje vil være tilbake som dominerende maktfaktor i fjellandet om noen år. For når vestlige styrker er trukket ut av Afghanistan, vil det være vanskelig å hindre at Taliban vender tilbake til makten. Og etter mange år med brutal krigføring i Afghanistan, er vel det store taperne som vanlig de sivile. For også vestmaktene har vært utrolig ufølsomme og brutale mot sivilbefolkningen. Noe som er blitt avslørt gjennom lekkasjer fra blant annet wikileaks.

Og særlig har amerikanerne kjørt en umenneskelig krig for å hevne terroren de ble rammet av i 2001. Der amerikanske soldater er blitt avslørte som simple torturister i afghanske fengsler, og for å ha henrettet mange uskyldige sivile uten lov og dom. USA har også bombet mål, som det senere har vist seg var sivile, og der kvinner, eldre og barn er blitt sprengt i småbiter. Og man har også bevist, valgt å bombe områder der en viste mange sivile var samlet, kun for å ta ut en Taliban-topp eller to. Så man kan si at det har vært høk over høk mentalitet som har rådet grunnen i Afghanistan det siste tiåret.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits