Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveArno Michaelis forteller at i nynazistmiljøer i USA er Anders Behring Breivik en heltAugust 30, 2012   ·   0 Comments


* Arno Michaelis var tidligere nynazist: – og han jaktet på og banket opp mørkhudede

I USA har man hatt ulike hatgrupperinger, som har vært samlet under ulike tolkinger og implementeringer av “White power” ideologien. Dette er ny-nazisme, der en henter ideologi fra den klassiske nazismen, som vi så før og under andre verdenskrig. Hovedpilaren i “White power” bevegelsene er rasefokus, og hat mot jøder, og mennesker med mørk hudfarge.

Man har også det siste 10 – 12 årene fått grupperinger som kan defineres som fascistiske, der fienden har vært Islam. Man kalles gjerne denne greien på det høyreekstreme tre for kontrajihadismen. Og denne høyreekstreme ideologien, finnes både i USA og Europa. Men det finnes mange paralleller mellom ny-nazisme og anti-islamisme, der det samme personene operer på tvers av noe ulik ideologi.

Og VG Nett skriver:I nynazistmiljøer i USA er Anders Behring Breivik en helt. Det mener Arno Michaelis. Breivik kom ikke fra et vakuum. Han satt på rommet sitt og kommuniserte muslimhat med likesinnede. Det var som et ekkokammer. Han diskuterte i et miljø der en fiende er en virkelig fiende.”

Arno Michaelis som forteller at Breivik er helt blant mange høyreekstreme i USA, leder nå organisasjonen Life after Hate i Milwaukee. I sommer er det han som har forklart amerikanske TV-seere hva disse gruppene er. Det er femten år siden han forlot nynazismen. Siden har han jobbet for å spre det stikk motsatte budskapet. Og neppe tvil om at rasehat enda er en negativ faktor i det amerikanske samfunnet.

Breivik som forsøkte å gjøre sitt beste for å ikke fremstå som rasist, og nynazist under rettsaken. Må oppleve det som litt av et dilemma, at han nå omfavnes av ny-nazister i USA. Men for Breivik føles det nok uansett godt, at i alle fall er noen marginale grupper som ser på hans ugjerninger som nødvendige handlinger. Men heldigvis, er det nesten ingen her i landet, som mener Breivik gjorde det rette da han drepte 77 av sine landsmenn/kvinner, på en brutal og feig måte den 22/07-11.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits