Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveUbaidullah Hussain representerer en gruppe som kaller seg «Profetens Ummah». «Ummah», og de skal skal demonstrere for å forsvare profetens ære på fredagSeptember 17, 2012   ·   0 Comments


* Ubaidullah Hussain ønsker å forsvare profetens ære

Hva som er ekstreme, radikale, eller konservative grupperinger blant det norske muslimene? Ja, det strides vel det lærde noe om. Og på fredag bærer det løs også her i landet, da med en varslet demonstrasjon til forsvar for profeten Muhammed i vår ellers så vakre hovedstad Oslo. Og en av det som står bak demonstrasjonen, Ubaidullah Hussain mener det ikke er riktig at gruppen som skal demonstrere fredag står for et radikalt budskap. Han er med i en gruppering som kaller seg «Profetens Ummah». «Ummah» er et arabisk ord som viser til den islamske nasjonen, et fellesskap mellom muslimer på tvers av landegrensene.

Nå er det selvfølgelig lov å demonstrere her i landet, i alle fall om man har fått tillatelse fra politiet. Og på nettet oppfordres det på flere grupper til å protestere mot filmen om profeten Mohammed, «Innocence of muslims», da ved å møte opp i Oslo på fredag. Vi får håpe demonstrantene holder seg i ro, og ikke begynner å begås skadeverk når de skal demonstrere, slik vi har sett i en rekke andre land. Ja, i Libya, Tunis, og Sudan, har antiamerikanske demonstrasjoner utartet til voldelige opptøyer. Og fire amerikanske ambassadeansatte drept under et angrep på det amerikanske konslutatet i den libyske byen Benaghazi.

VG Nett melder at Ubaidullah Hussain understreker at de har en god dialog med politiet. Det bekrefter også Torstein Stefanson ved Fellesoperativ enhet ved Oslo politidistrikt. Vi har gitt tillatelse til å avholde en demonstrasjon etter gitte forutsetninger, sier Torstein Stefansen ved Fellesoperativ enhet i Oslo. Han understreker at politiet har en dialog opp mot både miljøet bak demonstrasjonen og moskeer. Flott at alle kan bruke sin rett til å demonstrere. Og det gjelder alle med lovlig opphold her i landet, også grupper der man kan anta at det finnes radikale elementer. Men det er også viktig, at alle respekterer andres rett til å ytre seg, da også i forhold til religioner, og religiøse størrelser.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits