Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveJan Hanvold, gründer og kringkastingssjef i Visjon Norge har liten troverdighet uten for eget reirSeptember 18, 2012   ·   0 Comments


* Jan Hanvold har liten troverdighet utenfor sitt eget miljø

Ifølge Vårt land nett sier Jan Hanvold, gründer og kringkastingssjef i Visjon Norge. Det er bare Guds nåde som har æren for visjonen kunne registrere inntekter på 97,5 millioner i fjor. Men nå er det da et evinnelig mas om bidrag, da ofte fra relativt fattige nordmenn og kvinner, da henholdsvis trygdede, som har bidratt til det gode økonomiske resultatet. Og man spiller uhemmet på folks samvittighet, når man gjennomfører sine programmet på Visjon Norge. Og man kan tidvis lurt på om det hele drives kun for å sette nye giverrekorder, og i mindre grad for å spre det glade budskap.

Årsmeldingen viser at Jan Hanvold har en årslønn på 610.000 kroner fra Visjon Norge. De siste tre årene har lønna hans ligget omkring dette nivået. Det er tidligere kommet frem at Jan Hanvold har en samlet inntekt på nær to millioner. Noe mange tidligere har reagert negativt på. For man spiser av lasset ved å berike seg selv på humanitært og kristent arbeide, og det er vel viktig å vise nøysomhet for de som samler inn penger fra mennesker med lave inntekter, slik en gjør i Visjon Norge. Og en skal ikke glemme, at mange jobber uten godtgjørelse av noen art, i menigheter og organisasjoner her i landet.

Eller ville det være galt av Jan Hanvold, å ikke ta ut lønn, selv om han har store inntekter fra annet kristent arbeide? For mindre lønnsuttak, mer penger til humanitært arbeide, da inn mot det virkelig fattige i Øst-Europa. Men det er nok ikke noe stort marked her i landet for menigheter av den typen Jan Hanvold er leder for. Og jeg vil anta at han snart har nådd taket, for hva det er mulig å mase seg til av penger via Visjon Norge. For i vårt relativt sekulære samfunn, ses nok også personer som Jan Hanvold på som ganske fanatiske, og lite troverdige.

By

     

     

        


Tags:

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits