Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveLinnéa Myhre fikk «Tabu-prisen» for «Evig søndag» og jobber med seg selv for å få et bedre livDecember 3, 2012   ·   0 Comments


* Linnéa Myhre har slitt med mye depressivitet i livet

Det er ikke lett å være ung i dagens overfaldiske samfunn. Der utseende betyr det meste, i alle fall for unge kvinner. Og dette presset som det unge legger på seg selv, og mottar fra omgivelsene kan føre til at destruktive krefter trigges. Tenker i den anledning på moderne diagnoser som spiseforstyrrelser, selvskading, og sucidalitet. Og her har samfunnet en oppgave å gjøre, som vil si å hjelpe unge som kommer feil ut livet.

Myhre er utpekt som Anne-Kat. Hærlands arvtaker – av Anne-Kat. Hærland selv, og har blitt kåret til Norges mest sexy kvinne av tidsskriftet Mann. Bloggen hennes er blant landets mest leste, med daglig besøk av over 30 000 unike lesere.[2] Hun ble i 2011 kåret til årets beste blogger under både Vixen Blog Awards og Costume Awards. Og slikt kan føre til mye press og store forventninger for ei relativt ung jente som Linnéa Myhre.

Men nå skriver VG Nett at: “Linnéa Myhre (22) har lagt bak seg en av sine mørkeste perioder. Etter høstens store boksuksess flytter hun igjen fra moren og tilbake til Oslo, klar for å ta imot livet og kjærligheten.”

Det krever mye tålmodighet for å snu et tildels destruktivt liv til noe positivt. Og Myhre ga ut romanen Evig søndag i 2012. Boka er definert som roman, men ligger tett opp til virkeligheten ettersom den følger ett år i Linnéa Myhres liv. I løpet av dette året begynner hun etter hvert motvillig å gå til psykiater for sine depresjoner, og Myhres problemer med tungsinn og spiseforstyrrelse står sentralt i boka. Første opplag, på 2500 bøker, ble solgt på lanseringsdagen.

Og ifølge VG Nett har uttalt følgende: «Jeg hater meg selv, jeg hater kroppen min, jeg hater fettet på bena, jeg hater fettet i ansiktet, og mest av alt hater jeg at jeg er nødt til å hate alt dette».

Trist at unge Linnéa Myhre har slitt med selvbilde og spisefortyrrelse, lidelser som nær hadde tatt livet av henne. Men hun er langt fra alene om å slite med seg selv, og sine egne mørke tanker. For mange tusen unge jenter her i landet har et forkvaklet og destruktivt forhold til egen kropp. Noe som også fører til mye selvskading, og tidvis også selvmord. Derfor er det viktig at samfunnet stiller opp, og forsøker etter beste evner å hjelpe de unge som sliter. Og kjempeflott at Linnéa Myhre har vært så åpen om sine egne problemer, for det kan hjelpe andre som sliter med det samme problemene.

By

     

     

        


Tags: , , , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits