Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveKjersti Margrethe Gilje og Merete Hodne hevder muslimene vil ta over Europa, og at Islam er «Djevelens verk»December 15, 2012   ·   10 Comments


* Kjersti Margrethe Gilje og Merete Hodne demoniserer Islam, men er det en konstruktiv måte å møte fremtiden på?

Kjersti Margrethe Gilje og Merete Hodne hevder muslimene vil ta over Europa. Og likeså at Islam er «Djevelens verk». Her er det rene ord for penga, og ikke særlig mye innpakning av budskapet. Men det er nok ganske alene om en slikt dytopisk perspektiv på det multikulturelle samfunn, i alle fall manifistert i den norske offentligheten. Tenker da på når de i dag, den 15/12-12, samles i Oslos gater for å spre sitt budskap, et budskap forskere frykter kan ende med vold og terror. For her er det nærmest en båkopi av “kommandør” Breiviks hatefulle budskap som skal selges inn til den norske befolkningen.

Lederne av den norske avdelingen for Stopp Islamiseringen av Europa (SIOE), Kjersti Margrethe Gilje og Merete Hodne, legger ingenting imellom når de skal beskrive religionen til har viet sitt liv til å bekjempe. Alternativet er borgerkrig, hevder de. Det er bare snakk om tid, det. Det er ikke sikkert det kommer i løpet av de første ti-tjue årene, men det kommer før vi aner, påstår Hodne uten å blunke. Her driver man med kreative fremskyndinger av befolkningspopulasjonen, slik at det hele ender vil ende ut i ei dystoposk og borgerkrigslignende fremtid. Men hvorfor denne pessimismen kan man spørre seg?

Og i dag frykter anti-islamister og antirasister skal lage bråk. Oslo-politiet møter mannssterke opp når anti-islamistiske organisasjoner demonstrerer i bydel med mange muslimer. Her er det mye som kan gå galt, for det vil samles ekstremister på bege sidene av konfliktlinjene. Og man kan ikke se bort fra en enkeltpersoner vil bruke vold. Men slike demonstrasjoner vil neppe i seg selv, være til fare for vanlige Osloboere vil jeg tro. Og politiet vil nok ha god kontroll på ekstremistene.

Men vi får følge med utover dagen, og følge med på hvordan dette kommer til å ende ut. Men særlig mange anti-Islam demonstranter blir det neppe. For det er få fra det miljøet som våger å vise seg i offentligheten.

Men jeg tror ikke en vil vinne særlig oppslutning i det norske folk ved å gå såpass hatefullt ut som disse NDL/SIOE-kvinnene, der de demoniserer en stor religion med 1.6 milliarder tilhengere, ved å si at islam er «Djevelens verk». Derfor vil disse høyreekstreme dytopikerne aldri bli annet en ei lita marginal gruppe, uten særlig innvirkning på norsk politikk.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits