Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveHillary Clinton er ikke død, men innlagt på sykehus med blodproppDecember 31, 2012   ·   0 Comments


* Hillary Clinton er alvorlig syk

Amerikanerne fikk en sjokkmelding i dag, på årets siste da. For USAs avtroppende utenriksminister Hillary Clinton er innlagt på sykehus i New York, etter at en legeundersøkelse i dag avdekket en blodpropp, melder nyhetsbyrået AP. Clinton pådro seg i midten av desember hjernerystelse etter å ha mistet bevisstheten og falt, angivelig som følge av at hun var dehydrert etter å ha vært plaget av et magevirus.

Hun behandles nå med blodfortynnende medisin og blir værende på New York-Presbyterian i minst to døgn. Clinton har ikke vist seg offentlig siden hun 13. desember slo hodet og pådro seg en hjernerystelse. Det skal ha skjedd da hun besvimte grunnet dehydrering, som følge av et magevirus.

svd.segp.se

65-åringen var hjemme alene da hun falt om, og hjernerystelsen ble ikke oppdaget før etter en stund. Utenriksministeren har de siste ukene blant annet måttet avlyse en reise til Marokko og deltok ikke på en kongresshøring om det omstridte ambassadeangrepet i Libya. Svært lite informasjon om sykdomsforløpet ledet til spekulasjoner om at skaden var mer komplisert enn det utenriksministerens stab først ga inntrykk av.

Clintons talsmann Philippe Reines uttaler nå at legene fortløpende evaluerer 65-åringens tilstand, og legger til at dette også gjelder andre problemer knyttet til hjernerystelsen – uten at dette blir spesifisert.

Info om Hillary Clinton:

Hillary Diane Rodham Clinton (født 26. oktober 1947 i Chicago i Illinois i USA) er en amerikansk demokratisk politiker og utenriksminister i Barack Obamas regjering. Hun var tidligere senator for delstaten New York. Hun ble første gang valgt som senator den 7. november 2000. Hun er gift med tidligere president Bill Clinton, og var USAs førstedame i hans presidentperiode fra 1993 til 2001.

Hillary Rodham studerte juss ved Yale University og etter avlagt eksamen arbeidet hun som advokat. I 1974 flyttet hun til Arkansas og giftet seg året etter med William Jefferson Clinton. Hillary fortsatte sin praksis hos advokatfirmaet Rose Law Firm og ble regnet som en av de mest innflytelsesrike advokater i USA.

Som USAs førstedame hadde hun betydelig mer innflytelse enn vanlig og bidro blant annet sterkt til et forslag om en offentlig helseforsikring, Clinton Health Care Plan, som imidlertid ikke ble vedtatt. Hun kom sterkt i medienes søkelys i forbindelse med hennes manns utroskap, den såkalte Lewinsky-skandalen i 1998.

Hun var en del av den amerikanske delegasjonen til Norge under vinter-OL på Lillehammer i 1994. Hillary Rodham Clinton er den første forhenværende førstedame som har stilt til valg og ble i år 2000 valgt som senator for New York State, en posisjon hun ble gjenvalgt til med stor margin i 2006.

Hillary Rodham Clinton erklærte seg i 2007 som kandidat til nominasjonen som demokratenes presidentkandidat i 2008. Etter en lang nominasjonsvalgkamp måtte hun gi tapt for Barack Obama, som hun så gav sin støtte. 1. desember 2008 ble hun utpekt av Obama til hans fremtidige utenriksminister. Hun ble innsatt 21. januar 2009.

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits