Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveDen perfekte meg, programmet til Kathrine Sørland er forkastelig, og overfladiskMarch 22, 2013   ·   0 Comments


* Programmet til Kathrine Sørland får sterk kritikk

Nå er det også her i landet stadig flere kvinner som satser på en karriere basert på utseendet. Noe en tidligere stort sett så mest av i USA. Etter at det Kathrine Sørlands nye tv-program ble kjent, har kritikken av konseptet nærmeste strømmet inn. Sørland selv mener det er viktig at folk ser programmet før de kommenterer det noe særlig. Ikke tvil om at har spilt hemningsløst på eget utseende gjennom livet, og i mindre grad på andre verdier ved seg selv.

Første reaksjon er at dette er forkastelig, siden «Den perfekte meg» gir et signal om at alle som er over størrelse 36 er for store, sier NRKs Midtøsten-korrespondent, Sidsel Wold, til Dagbladet. Hun snakker om Kathrine Sørlands kommende tv-serie, som sendes på kanalen TLC til høsten. Høres ut som et program den man nærmest dyrker det “perfekte”, og der overfladiske sider ved mennesker, da fortrinnsvis kvinner er sentralt. Og som vi alle vet, slikt skaper tapere, da ikke alle evner å nå opp til idealene.

Og flere eksperter reagerer negativt på tv-programmet, og mener at det er en oppskrift på spiseforstyrrelser. Også Wold reagerer på konseptet: Dette er oppskriften på å få enda flere unge jenter som allerede sliter med selvbildet til å føle seg mer mislykket. Selv om jenter er sunne og friske, forteller «Den perfekte meg» dem at det er perfekt å være syltynn, sykelig tynn, og at normal størrelse er nederlag. Er det god underholdning? spør Wold. Trist at vi får den typen programmer her i landet, det det opptres slik at det kan skade unge kvinner som vokser opp i dag.

Mer info om Kathrine Sørland:

Kathrine Sørland (født 25. mars 1980) er en norsk modell, tidligere Frøken Norge og programleder. Kathrine Sørland startet sin karriere i Prestige Modellbyrå som 15-åring. Hun var en ettertraktet modell som hadde mye jobber innen fotografering og moteshow. I 2002 var hun Norges kandidat til Miss World hvor hun endte på fjerdeplass, og i 2004 deltok hun i Miss Universe, hvor hun endte på en ellevteplass.

Sørland var hoveddommer i den norske versjonen av realityprogrammet Top Model, og hun var også vertinne i Hallvard Flatlands Casino på TVNorge. Kathrine Sørland har dessuten vært programleder for Motebildet, Sangstjerner, samt Norges styggeste rom på TV3. Hun giftet seg med eiendomsmegler Andreas Holck i Stavanger Domkirke 1. juli 2006. Den 31. mars 2006 åpnet hun brudekjolebutikken Agape i Oslo sentrum.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits