Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveHvem står bak Fyret.nu? Det skal være drevet av personen Torgrim Bredesen, og inspirert av Mikael Skillts (tidligere Svenske Motståndsrörelsen) Stoppa pedofilernaJanuary 30, 2014   ·   1 Comments

Etter at blant annet nettmagasinet radikalportal.no/ har avdekket at nettstedet Fyret.nu drives av mennesker med nazistiske sympatier. Har flere på ytre høyrefløy politisk nektet å ta disse realiteter innover seg. Man påstår at det ikke er dokumentert nazisympati hos de som skriver artikler og sprer linker til hatsiden Fyret. Men for oss som følger en smule med på aktiviteten i det høyreekstreme miljø. Kunne vi allerede den 29 juli 2012, lese følgende innlegg fra den anerkjente skribenten Magnus Eriksson: Klikk her for å lese hva han skriver om Fyret.no.


* EN KALD SKULDER: Torgrim Bredesen fra Vigrid og Rikke Kjølen fra Sp under en debatt

Sitat fra innlegget til Eriksson:Det vi ser er hvordan norske “Islamkritikere” nokså ukritisk linker til nettsteder som realisten.se, fyret.nu, swedenconfidential, nordisk.nu, nationell.nu, folkets info og lignende sider. Alle disse sidene har klare nazistiske trekk. Realisten.se hyller Hitler i et av sine nummer, og gis ut av det nazistiske Svenskarnas Parti.

Fyret.nu er en norsk internettavis hvor de legger ut “artikler” om forbrytelser begått av innvandrere i Norge. Denne avisen gis ut av nynazister i miljøet rundt Torgrim Bredesen (tidligere Vigrid) og er klart inspirert av Mikael Skillts (tidligere Svenske Motståndsrörelsen) Stoppa pedofilerna.”

Dagbladet skriver blant annet at: “Et nettsted som sprer løgner og vrir på sannheter. Både leder i Unge Venstre og i AUF mener alle må ta eget ansvar for hva slags saker som spres videre på nettet.”

Det aller fleste som har sett på hva som skrives, og eksponeres på fyret. Får et inntrykk av et nettsted som sprer hat mot utlendinger. Og kanskje særlig mot Islam og muslimer. Men det finnes også enkeltinnlegg, som åpenbart eksponerer nasjonalsosialistisk ideologi. Og man har tidligere hyllet det ny-nazistiske greske partiet Gyllent Daggry på nettsiden.

Radikal Portal publiserer denne uka artikler der de avslørte den stadig mer populære nettsida Fyret.nu som nazistisk. Dette kommer i kjølvannet av langvarig overvåking av nettstedet og miljøet rundt. Her dokumenteres det på grundig vis, alt som fremkommer av fakta om det hatefulle nettstedet Fyret.


* Eskil Pedersen mener folk flest må ta ansvar for hva de videreformidler av informasjon på Internett

I dagbladets artikkel om Fyret, sier AUF-leder Eskil Pedersen at alle har og må ta ansvar for artikler de sprer videre på nett. Antirasistisk Senters ekspert på det høyreekstreme miljø Shoaib Sultan, advarer også mot nettstedet. Og han sier at Fyret.nu’s får stadig sterkere fotfeste i sosiale medier, som Facebook.


* Shoaib Sultan i Antirasistisk Senter ser med uro på Fyret.nu’s stadig sterkere fotfeste

Det har vært en del negative reaksjoner fra markante skikkelser i det høyreekstreme miljø i etterkant av avsløringene til http://radikalportal.no/. Kanskje fordi en selv har vært med på å dele linker fra det spekulative og uetterrettelige Fyret.nu. Og av den grunn har en kanskje en smule dårlig samvittighet. Ja, en vil åpenbart ikke innrømme å ha hjulpet nazimiljøet med å spre sitt hatefulle budskap.

Men nå bør alle gå i seg selv. Og innse det kalde fakta, som tilsier at det ikke er noen aktverdig grunn til å linke til Fyret.nu. Og alle grupper på Facebook bør nedlegge forbud mot at det linkes til nazi-siden. Slik at vi slipper eksponering av slikt tvilsomt ideologisk svineri her i landet. Noe en særlig bør ta innover seg etter det grusomme hendelsene som rammet Norge den 22/07-11.

* Norske nazister, inspirert og ledet av svensker: Den Høyreekstreme “Norsk motstandsbevegelse” verver medlemmer i Bergen, Kristiansand og Trondheim. Og bak står en kjent nynazist. På nettsiden til gruppen står det at 240 flygeblad ble lagt i postkasser 12. februar. Der skriver Nordfront at de også driver verveaktivitet i Trondheim og Kristiansand, og at de har vært aktive i byene de siste månedene.

Stefan Lund, mannen bak den svenske modergruppen ble senest pågrepet i Kristiansand i 2005, etter å ha rømt fra Mariestadsfängelset nord for Göteborg, hvor han satt fengslet for ulovlig våpenbesittelse. Lund er også mannen bak den svenske gruppen «Svenska motståndsrörelsen», en kjent svensk nynazistisk organisasjon.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits