Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveLa nå prinsesse Märtha Louise få drive på med sitt, hun forsørger jo seg selv slik at skattebetalerne slipper å betale for hennes livsoppholdSeptember 16, 2014   ·   1 Comments


* «Mediumet»Lisa Williams har gjort store penger på å snakke med de døde

For 1540 kroner kunne man i helgen delta på kurs/seminarr med prinsesse Märtha Louise og det selverklærte «mediumet»Lisa Williams. Williams hevder hun kan kommunisere med døde mennesker.

En av tingene seminardeltagerne betalte for var at Williams skulle få kontakt med avdøde slektninger av dem som satt i salen, skriver Dagbladet. Märtha Louise selv byr ikke på den slags sensasjonell «kommunikasjon» under seminarene, men har tidligere uttalt at hun har kommunisert med døde mennesker.

At noen i sin dumhet påstår å kunne kommunisere med de døde kan så være sin sak. Og la dem tro det, om de føler det er riktig, eller en evne de har. Selv tror jeg ikke på slikt tull. For de døde kan vel ikke kommuniseres med. For er man død er man neppe tilgjengelig for kontakt, selv ikke om man heter Lisa Williams, og påstår seg å ha evner andre stort sett ikke har.


* Prinsesse Märtha Louise får mye kritikk for sin spekulative virksomhet

En god del reagerer på at et medlem av det norske kongehuset er involvert i seminarer som inneholder svindel og kvakksalveri. Prinsessen bør trekke seg fra denne typen tvilsom virksomhet, mener mange. Å lage seg et levebrød på overtro og forvirret spirituell søken, sømmer seg ikke for et medlem av kongehuset. Med sin tittel og sin familie, gir Märtha Louise en tvilsom og spekulativ industri troverdighet og anerkjennelse som den ikke fortjener.

Jeg synes selv at det får være opp til Märtha Louise å drive på med det hun vil. Og neppe tvil om at hun tror det er en virkelig verden, den åndeligheten hun driver på med. Og tror man fullt og fast på noe, er det ikke unaturlig å satse på det. Men jeg forstår at mange reagerer negativt på hennes seminarer, og på engleskolen hun driver. For hun tar seg svært godt betalt for sin spekulative virksomhet. Som ikke lar seg bevise, at er ekte saker, og ikke bare kvakksalveri.

En av grunnene til at monarkiet står sterkt i Norge, er kongefamiliens solide forståelse for sine egne roller. Da prinsessen fikk anledning til å drive næringsvirksomhet og tjene egne penger, var det et tegn på at kongefamilien utvikler seg i takt med tiden. Men mange mener hun burde drevet med en mer seriøs form for virksomhet. F eks ved å lese eventyr for barn. Eller på annen måte å ha funnet seg noe å drive med, som ikke var så omstridt som det å ha kontakt med døde, og snakke med engler.

By

     

     

        


  • Peter Udbjørg

    Dama (Märtha) er visst utdannet fysioterapeut. Kan hu ikke fikse folk som har vondt i kroppen og således gjøre nytte for seg, framfor dette åndesølet? Men det kaster kanskje ikke like mye av seg, også må man stå opp om morran og jobbe. Uff, nei.

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits