Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveLeonard Cohen er dyp, melankolsk, og har hjertet hos det små og svake, de som sliter i livetOctober 13, 2014   ·   0 Comments


* Leonard Cohen er dyp, melankolsk, og har hjertet hos det små og svake, de som strever i livet

Leonard Norman Cohen er en an mine musikalske favoritter, han er født 21. september 1934 i Montreal, Canada, og er en canadisk forfatter, låtskriver, sanger og gitarist. Han debuterte som poet i 1956 og har siden utgitt flere diktsamlinger, to romaner og en rekke musikkalbum. I tillegg til sin egen diskografi har andre artister gjort over tusen innspillinger av hans sanger. Blant de mest kjente er «Hallelujah», «Suzanne», «First We Take Manhattan» og «Bird on the Wire».

Cohen har gjennom sin karriere nytt større suksess i Europa og i hjemlandet Canada enn i USA. Han opptrådte sist i Norge 17. juli 2009 under Moldejazz. Tekstene spenner fra romantikk og religion til krig, kjærlighet og politikk. Sangene har av mange blitt oppfattet som depressive, noe en anmelder satte på spissen da han skrev at platene hans burde selges sammen med barberblad. Etter at stemmeleiet sank i løpet av 1980-årene, har Cohens dype stemme og lyse kvinnelige korister nærmest blitt et varemerke.

Cohen ble i 2008 tatt opp i Rockens æresgalleri med følgende ord fra Lou Reed: «Without question one of the most important and influential songwriters of our time, a figure whose body of work achieves greater mystery and depth as time goes on.» Et nytt studioalbum fra Cohen har vært under produksjon, og siden 2008 har han turnert Nord-Amerika og Europa. Han innledet sin verdensturne i Canada i mai 2008, offisielt i Toronto 6. juni og opptrådte i Norge fire ganger i 2008–2010.

Under teksten her kan du høre noen av hans aller største låter:

YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image YouTube Preview Image

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits