Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of love



Har Jens Stoltenberg blod på hendene? Og bør han stilles for krigsdomstolen i Haag på grunn av norsk bombing i Libya



October 15, 2014   ·   0 Comments


* Stoltenberg sleika USA ræv så lenge at han endte opp som NATO-sjef, med mange millioner i årslønn

Jens Stoltenberg epoken i norsk politikk er knapt evnet til å begeistre så mange av oss. Han var en kjedelig administrator. Og hadde få om noe store vellykkede reformer å tilby det norske folket. Da etter å ha sittet med makten i 8 år. Og Stoltenberg var sterkt mislikt av mange på høyresiden, fordi de mente han åpnet landet for Islam og muslimer. Mens folk på venstresiden mislikte han sterkt fordi han gjorde så lite for småkårsfolk. Det som likte Stoltenberg best, var nok over og øvre middelklasse, for de fikk solide inntektsøkninger den tiden Stoltenberg styrte land og rike.

Stoltenberg var også en svært lojal støttespiller for USA. Og mange mener han sleika USA ræv for senere å kunne bekle en godt betalt og lukrativ internasjonal stilling. Og disse fikk rett. For i dag leder Stoltenberg NATO-alliansen. Og tjener flere millioner pr år. Dette tjener neppe Norge som nasjon noe på. Tvert imot vil vi ved å ha norsk natosjef bli et enda mer terrorutsatt land. Så vi burde ikke støttet Stoltenbergs kandidatur til toppjobben i NATO. For det kan komme til å slå tilbake på Norge på grusomt vis. Da om islamister ønsker å gjennomføre terroraksjoner her for å hevne seg på NATO, og organisasjonens sjef som er norsk.

En ei bakside, eller betenkeligheter ved Stoltenbergs styre er nå kommet frem. For statsminister Jens Stoltenberg sjokkerte i 2011 svenske sosialdemokrater med sin holdning til krigen i Libya, ifølge en ny bok. Og i boka fremkommer ifølge Daniel Suhonen(svenske forfatter) mente Stoltenberg at i Libya var «utmerket trening for det norske luftvåpenet». Dette mener mange burde har ført til at Stoltenberg ble stilt for krigsdomstolen i Haag. For bombingen av Libya hadde verken FN-støtte(ikke eksplisitt), eller ble konfirmert av stortingsflertallet her i landet. Men så lenge Stoltenberg har USA i ryggen slipper han nok å stå til rette for sine tvilsomme krigseventyr.


* Libya: NATO åpner for at sivile kan ha blitt drept – Libyske hjelpearbeidere leter gjennom

Flere protesterte og mente bombingen i Libya var kynisk, og at Stoltenberg var i hendene på sitt eget forsvar og USA. Krig er virkelighet for menneskene på bakken, det er ikke en øvelse, sier Suhonen. Norske fly slapp til sammen 567 bomber over Libya, den største norske krigsinnsatsen siden andre verdenskrig. Man regner med at mange sivile, også barn ble drept av det bombene det norske jagerflyene slapp over Libya. Noe som i seg selv er meget brutalt, og burde føre til alvorlige etterspill for de som ga ordre til angrepene, mener mange. Neppe tvil om at norske politikere ikke bare driver med politikk for å ivareta landets interesser. Nei, de driver med politikk for å berike seg selv, og posisjonere seg inn mot lukrative stillinger i inn og utland.

Politikerne lover og lyger: Og er sjeden til å stole på:

Jens Stoltenberg sier til Dagbladet via e-post at ikke er noen tvil om begrunnelsen for det norske engasjementet og viser til hva han sa i Stortinget den 29. mars 2011:

«Norge deltar i militære operasjoner for å håndheve FNs sikkerhetsrådsresolusjon 1973 om våpenembargo, flyforbudssone og beskyttelse av sivile i Libya. Vårt engasjement bygger opp under en lang linje i norsk utenrikspolitikk, nemlig støtten til en FN-ledet verdensorden der bruk av makt er regulert av FN-pakten og vedtak i FNs sikkerhetsråd. Formålet med bruken av makt er tydelig uttrykt i Sikkerhetsrådets vedtak: Det handler om beskyttelse av sivile».

Synes forklaringen og begrunnelsene for å bombe i Libya fra Stoltenberg er temmelig tynn. Han gjør sine beslutninger bedre enn det i realiteten var. I god politisk snakke-bort-problemene stil. Og personlig mener jeg at Jens Stoltenberg epoken i norsk politikk var et langt gjesp, og lite å ta av seg hatten for.

Kilder:
http://www.dagbladet.no/2014/10/15/nyheter/krig_og_konflikter/politikk/
samfunn/jens_stoltenberg/35749297/
http://www.dagbladet.no/2014/10/15/nyheter/utenriks/jens_stoltenberg/
innenriks/politikk/35750219/

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits