Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveHilde Ostad holder på å gå fra forstanden av smerter etter ha tråkket på en jordvepsOctober 19, 2014   ·   0 Comments


* Hilde Ostad sies å ha overnaturlige evner

Det utspiller seg et aldri så lite drama under kveldens Farmen-episode når storbonden må heise det røde nødflagget. Det er Farmen-deltakeren Hilde Ostad på 43 år som er så uheldig og får tråkket på en jordveps under kveldens episode. Foten hovner kraftig opp, og deltakeren klarer ikke å legge skjul på den voksende smerten. Dette er vondere enn fødslene mine til sammen, forteller hun, og vrir seg i smerte.

Det er tydelig at Hilde har reagert på stikket, og hun synes selv det er underlig. Det føles litt flaut å bli felt av en liten veps. Jeg har fått hoggormbitt og andre ting, så det var veldig rart, undrer Hilde.

De andre deltakerne avgjør at det er best å heise det røde flagget, ettersom Hilde beskriver smertene med det å føde. Farmen-Hilde (43) hevder hun vet når og hvordan hun skal dø. “Jeg kjente at det gjorde så vondt, at det var noe jeg ikke holdt ut. Jeg ville heller født alle barna mine på nytt“, sier trebarnsmoren. Vel som man sier, liten tue kan velte stort lass.

Hilde Ostad har overrasket de andre deltakerne med å fortelle om sine påståtte overnaturlige evner. Og hun ses nok på som ei lita “heks”, av enkelte.

Apropos foten til Hilde. Legen kommer på visitt for å inspisere foten til Hilde, og han har heldigvis gode nyheter. Det ser ikke ut som det er noen infeksjoner, så det skal nok gå bra. Du skal få smertestillende av meg, så må du bare holde roen en liten stund, forsikrer han. Bare å ønske Hilde lykke til videre i serien 🙂

* Jordveps eller vanlig veps (Vespula vulgaris) er en av de vanligste stikkvepsartene i Norge. Jordveps er utbredt på hele den nordlige halvkule, den er innført til Australia og New Zealand. I Norge finnes den til 70 grader nordlig bredde.

Jordveps varierer i størrelsen og er mellom 17-20 millimeter lange. Fargene er typiske for stikkvepser, gult og svart. Jordveps hører til i slekten av kortkinnet stikkveps (Vespula), der avstanden mellom fasettøyets nedre kant og kjeven er svært liten, mindre enn følehornets bredde.

Jordveps er predatore (rovdyr) og lever av andre mindre dyr, ofte larver til insekt som lever i vegetasjonen. Dersom byttet har bein eller vinger, fjernes disse med de kraftige kjevene. Larvene blir matet med en blanding av byttedyr, nektar og spytt.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits