Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveGunhild Stordalen kan dø, er alvorlig syk, Petter Stordalen er lang nedeNovember 22, 2014   ·   0 Comments


* Kona til Petter, Gunhild Stordalen, er meget syk

Gunhild Stordalen har fått systemisk sklerose (også kalt sklerodermi) er en autoimmun bindevevssykdom som påvirker huden og andre organer, som for eksempel hjerte, lunge, nyre og tarm, ved at bindevevet blir stivt og hardt.

I slutten av oktober skal 35-åringen ha fått påvist den livstruende sykdommen, melder Dagens Næringsliv. Jeg våknet om nettene av smerter, vekket Petter og gråt. Det var som at jeg kunne kjenne det. At jeg kjente at sykdommen spredde seg i kroppen min, sier Gunhild Stordalen (35) til Dagens Næringsliv.

EN meget alvorlig sykdom som kan bryte ned en menneskekropp, og i verste fall føre til døden. Lokalisert sklerodermi rammer et begrenset område av kroppen. Ved denne formen for sklerodermi er huden på armene og bena oftest rammet, mens indre organer ikke nødvendigvis blir affisert. Sykdommen er asymmetrisk, dvs. at den ikke rammer likt på begge sider av kroppen.

Lokalisert sklerodermi kan deles inn i morphea og lineær sklerodermi. Ved morphea har man minst et område med fortykket hud, mens ved lineær sklerodermi ser man et eller flere båndlignende områder der huden og underhuden er rammet. Ved utbredt sykdom er dødeligheten i løpet av fem år betydelig, ifølge Store medisinske leksikon.

Jan Tore Gran, professor i revmatologi, sier til VG.net, han jobber ved ved Universitetet i Oslo og Rikshospitalet, og understreker han kun uttaler seg på generelt grunnlag. Man kan leve med sykdommen i over femti år, hvis man er heldig og unngår de mest alvorlige komplikasjonene. Men man kan like gjerne dø etter kun noen få ord, så dette er en lumsk og farlig sykdom.

Ektemannen, hotellkongen Petter Stordalen, har ikke vært på kontoret de siste ukene. Ekteparet har den siste tiden tømt kalenderen, og kansellert en rekke møter, foredrag og offentlige tilstelninger. Petter Stordalen sier de har valgt å gå ut med nyheten om sykdommen nå, selv om de ikke vet hvordan det ender.

Det er et resultat av flere ting. Når begge er så synlige i jobbene som det vi er, er det vanskelig å bare forsvinne i flere måneder, sier han. Petter Stordalen sier til VG at de ikke ønsker å kommentere saken utover intervjuet til Dagens Næringsliv. Bare å ønske Gunhild Stordalen all lykke til å årene som kommer. Og håpe hun på tross av den alvorlig sykdommen får ev langt og godt liv.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits