Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveFotballfrue er tatt med “trusa” nede. Har drevet med simpel bildemanipuleringDecember 29, 2014   ·   0 Comments


* Enkelte småpikebloggere går veldig langt i å fremstå nærmest som sykelig tynne anorektikere

For vanlige folk her i landet, finnes det vel knapt noe mer uinteressant en det disse selvhenførende rosabloggerne han å tilby verden. Det måtte i så tilfellet være å sette seg ned å se på at tapeten tørker på veggene. Derfor er det mest konseptet småpikebogging, jeg i denne anledning vil fokusere på.

Noen eier ikke skam i livet. Og forsøker med alle midler å gjøre seg mer attraktive enn det i virkeligheten er. Disse er svært dårlige forbilder for det unge som vokser opp i dag. Rett og slett fordi de har et sykelig forhold til utseende og egen kropp.

De siste dagene har bilderedigering på blogger skapt stor debatt, etter at Dagbladet la fram eksempler på manipulerte bilder, som var publisert på Caroline Berg «Fotballfrue» Eriksens blogg.n Ved å sammenligne med orginalbildene kan man se at pupper er blitt gjort merkbart større, håret er fyldigere, ryggen er smalere, mens midje, lår og armer er krympet.

Berg Eriksen har bekreftet og beklaget retusjeringen i et blogginnlegg, men ønsker fortsatt ikke å kommentere saken til Dagbladet. For en tragisk figur denne fotballfrue er blitt. En person som har utlevert sitt eget privatliv for oppnå C-kjendisstatus, og for å tjene store penger på sponsorer på sin blogg. Slik inngir ikke akkurat tillit, for å si det mildt.

Verden vil bedras

Unge mennesker er gjerne søkende. Dette utnytter rosabloggerne hemningsløst, og uten blygsel. For de selger inn det visuelle uttrykket, omtrent som det viktigste ved det å være menneske i dag. Og med det legger det implisitt et stort press på det unge. Et press om å fremstår slant, veltrent og vellykket i det sosiale medier. Men vi vet al ikke alle klarer det. Og med det er Fotballfrue og det andre småpikebolkerne med på å skape tapere. De som ikke evner å fremvise en nærmest “perfekt” kropp.


* Jakten på den “perfekte” kropp, fører til press både på unge jenter og gutter

Småpikebloggerne holder sammen, og våger i liten grad å kritisere hverandre.

Norske kvinnelige bloggere Dagbladet har snakket med mener det er uheldig at bilder blir fikset på, spesielt når man gir uttrykk for at de ikke er redigert. Enkelte har imidlertid sympati med Berg Eriksen, som fortalte i et eget blogginnlegg at hun var «utrolig lei seg» for at hun har gjort endringer i det hele tatt.

Tragisk at man her er er opptatt av å synes synd på Fotballfruen. Og i mindre grad å fordømme slik kynisme. For det er ganske alvorlig nå man selger seg inn på en slik manipulert måte. Og tjener store summer på det. Men denne tildels smiskende holdningen man ser fra andre rosabloggere. Kan også komme av økonomiske interesser. Da man har samme sponsorer som Fotballfrue. Og av den grunn ikke ønsker å diskreditere henne.

Hva er disse rosabloggerne egentlig ute etter?

Etter å ha fulgt med dette noe tvilsomme segmenter på nett. Det man kan kalle småpikeblogging. Ser man klart hva aktørene er ute etter. Det er en narsissistisk agenda de har, der de fremstår som store hedonister. Mennesker som jakter på kjendisstatus, og annonse og sponsorpenger. For noe av varig verdi har de overhode ikke å tilby sine unge lesere. Ungjenter som leter etter bekreftelse på hva de vil si å være ung i dag.

* Caroline Berg «Fotballfrue» Eriksen ble tatt med “trusa” nede, og man kan tillate seg en slik metafor for å beskrive hennes simple bildemanipulering. Og nå bør en slutte å besøke siden til dette luksusdyret. Som har lurt sine lesere ved å fremstille seg “bedre” enn hun i virkeligheten er.

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits