Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveBare feige ynkrygger gjør knefall for brutale religiøse voldsmenn, og mye er galt i det Islamske husJanuary 11, 2015   ·   0 Comments


* Det blir ikke fred og ektefølt humanisme i verden så lenge Fahad Qureshi og andre tar til orde for drap på konvertitter

NB. Bare for å klargjøre utgangspunktet for dette innlegget: Vi tar utgangspunkt i skepsis til autoritær og undertrykkende religiøs fortolkninger i kritikken mot brudd på menneskeretter som kommer fra menneskeretts organisasjonen Amnesty International. Kritikk som også den norske regjeringen står bak.

Lederen for Norges største muslimske organisasjon, Fahad Qureshi, anklager jevnlig meningsmotstandere for å være «fiender av islam» og mener det er galt å skille mellom islam og politikk. Ja, ser man på historien til mange av det store religionene. Har vold og undertrykkelse mer vært regelen enn unntaket. En tradisjon Qureshi har valgt å videreføre på norsk jord

Et eksempel på brutal religiøst motivert ukultur som ikke er kompatibel med menneskerettene.

Her i landet har vi lederen av islamnet Fahad Qureshi. Som mener at muslimer som har konvertert til kristendommen, fortjener dødsstraff for frafalll fra islam. Dette forkvaklede menneskesynet kan dokumenteres ved en video fra 2012, der unge muslimer oppfordres til å reise hendene i været til støtte for det. Og veldig mange synes ikke å ha motforestillinger mot en slik makaber og menneskefiendtlig avstraffelse. Denne ufyselige, og brutale religiøse fortolkningen er også del av det Islamske hus. Enten man liker det eller ikke.

Tar man som religiøs ikke fullstendig avstand fra vold. Enten volden er systemvold som del av et religiøst tankesystem, eller som i USA del av et sekulært straffesystem. Vil man aldri får en fredelig verden, der menneskerettene er bestemmende for hvordan man skal behandle sine medmennesker.

Å bruke argumenter om at man blir mobbet. Synes for meg å fremstå som en hersketeknikk fra enkelte religiøses side. Der man vil begrense satire ført i pennen mot brutale religiøse fortolkninger. Så slikt går jeg rett og slett ikke på. For det er å innta en stakkarslig offer rolle. Som ikke kler noen

Den norske kirken har reformert sine tvilsomme holdninger mot kvinner og homofile. Og ingen kristne her i landet ønsker å bruke vold mot andre mennesker. Ikke systemvold i alle fall.

Synes ikke selv at det er rart at det blir laget karikaturer i demokratiske land når man ser hvordan sentrale muslimske diktatoriske land som Iran og Saudi-Arabia oppfører seg? Det samme gjør man med f.eks Nord-Korea ved at det blir laget satirisk film for å peke på diktaturet. Vi må vise alle mørkemenn og voldseksponenter ryggen, uansett hvilken apologi det seiler under.

Og i etterkant av massakren på tegnere i Frankrike er det på sin plass å si følgende om ytringsfriheten:

Vi må alle finne oss i å være krenkbare.

Ja, ytringsfriheten har sin pris. Det vil si at vi alle må finne oss i å bli krenket. Og ytringsfriheten innebærer også retten til å krenke religiøse autoriteter. Og ingen kan forlange at det de selv holder hellig, skal helligholdes av andre. For vi har ulike etiske preferanser, som vil si ulike meninger om hva som er akseptable krenkelser. Men dette lar seg fint håndtere i et vestlig demokrati. For der kan vi være uenige, uten at det skal, eller bør føre til trusler og voldsbruk.


* DAGENS NÆRINGSLIV KARRIKATUR: Det nye norske “vi”, mangfold og toleranse for ulikhet

Det aller fleste kristne og ateister er motstandere av dødsstraff i dag. Men Fahad Qureshi – leder for den misjonerende organisasjonen Islam Net mener «et menneske som er prinsipielt mot dødsstraff ikke kan være muslim».

Skylder å peke på hvor uselvstendig og umodent det å hengi seg til gruppetenkning. Det bør flere i minoritetsgrupper og andre miljø tenke over. Og husk på historien om vinden og sola som sloss om å få frakken av mannen. Vi vet jo hvem som vant, mannen tok frakken av seg på eget initiativ.

Noen eksempler på brutalitet i religiøs og kulturell forkledning, sett i et historisk perspektiv.
“Målt i råskap var islam slik den ble praktisert mange steder under middelalderen ikke ulik det vi ser i Syria og Irak i dag: Massakre av jøder i Granada (1066), Timur Lenks (1336-1405) mongolske horder i blant annet Syria og Afghanistan på 1300-tallet, og berbernes slakterier i Marokko på 1100-tallet.

Rundt 60 millioner menneskeliv sies å ha gått tapt under middelalderens muslimske invasjoner av India. Forut for det armenske folkemordet i 1915 erklærte ungtyrkernes Enver Pasha jihad mot de kristne i Anatolia. Slakteriene kostet minst én million liv og var både religiøst, politisk og etnisk motivert.”

I dag er følgende sak et godt eksempel å religiøst barbari, og brutalitet. Og man skal ikke glemme at Saudi Arabia også er del av det Islamske hus.

Bloggeren og trebarnsfaren Raif Badawi ble i fjor dømt til ti år i fengsel og 1000 piskeslag over 20 uker for å ha «fornærmet islam», ifølge retten i Jeddah i Saudi-Arabia. Nå melder CNN at han i går fikk sine første 50 piskeslag på åpen gate hvor flere hundre skal ha møtt opp.

Les mer om saken i DB.nett ved å klikke her:

Så religion sett i et historisk perspektiv har lite å være stolt av. Det gjelder selvfølgelig også kristendommen og andre religioner.

I dag kan vi alle være stolte over våre verdier. Uansett hvilken kulturell eller religiøs bakgrunn man har:

For i Oslo blir det søndag arrangert en markering etter terrorangrepet på Charlie Hebdo. På Universitetsplassen kan publikum blant annet tegne sin støtte til ytringsfriheten og det franske folk.

Det er Norsk Presseforbund, Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening og FECO (Federation of Cartoonists) som inviterer til markering i samarbeid med Den Franske Ambassade i Norge.

Markeringen starter på Universitetsplassen i Oslo søndag klokken 13. Der vil det bli satt opp tegnevegger der alle som ønsker det kan tegne og skrive fritt – som støtte til den frie ytring og det franske folk etter terrorangrepet i Paris.

Det vil også bli holdt appeller ved blant andre Kjersti Løken Stavrum (generalsekretær i Norsk Presseforbund), Jean-Marc Rives (ambassadør), Harald Stanghelle (leder i Norsk Redaktørforening), Thomas Spence (leder i Norsk Journalistlag) og ordfører i Oslo, Fabian Stang.

Lars Gule har forfattet et klart forsvar for ytringsfriheten. Klikk her for å lese dette:

Les også om systemet i Saudi Arabia, og vestlige lands dobbelmoral:

Kilder:

http://m.db.no/2015/01/10/nyheter/utenriks/politikk/samfunn/37112415/?www=1
http://www.verdidebatt.no/debatt/cat1/subcat2/thread11550817/#post_11550817
http://www.amnesty.no/
http://www.vg.no/nyheter/meninger/terrorangrepet-mot-charlie-hebdo/kronikk-aa-
forsvare-profeten-med-vold-er-et-angrep-paa-islams-sjel/a/23371911/
http://fokusert.com/?p=43906

By

     

     

        


Tags:

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits