Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveInger Husby risikere å bli rævkjørt av regjeringens nasjonale forslag mot å gi til tiggere…..February 3, 2015   ·   0 Comments


* Inger Husby gir rumenske tiggere frokost, klesvask, klemmer, hodepinetabletter – og hus, og ære være henne for hennes godhet

Groteske utslag av liberalisme parret med konservatisme kan observeres i regjeringskretsene i disse dager. For regjeringen vil forby tigging ved lov, og også hjelperne skal straffes. Velmenende nordmenn som åpner hjertedøra for tiggere, kan havne bak en låst fengselsdør. – De får putte meg inn, sier Inger Husby.

Dess rikere Norge som nasjon blir, desto kalde blir hjertene, vil mange si. Den blå/blå regjeringen vil med andre ord gjøre de som hjelper mennesker i nød, til kriminelle. Kanskje man kan se dette ut fra et ny-liberalistisk perspektiv, der liberalismen er noe selektivt fortolket.

Dette kan forstår ut fra en eksellent og meget beskrivende kronikk som stod på trykk i klassekampen, forfattet av Henning Hagerup og Elin Brodin. Der man beskriver ny-liberalistiske strømninger i USA, som førte til at man forbød mennesker å hjelpe andre. Klikk her for å lese innlegget til Henning Hagerup og Elin Brodin:

Man skulle i utgangspunktet tro at ei regjeringen bestående av Høyre og FrP hadde så myepass liberalistisk ballast på lur. At de holdt seg for gode til å blande seg inn i hva nordmenn velger å gjøre med pengene sine. Men her ser det ut som kalde høyresidepolitikere er villig til å legge liberalismen til siden. Kun for å ramme noen av det mest svakstilte blant oss, tiggerne.

NRK.no melder følgende i dag: “Ett av alternativene i det nasjonale tiggeforbudet som regjeringen har sendt på høring, er å straffe organisert tigging med inntil ett års fengsel. Medvirkning til tigging skal straffes like strengt. Det kan være å dekke reiseutgifter, sørge for forsyninger eller tilrettelegge overnattingsmuligheter, ifølge lovforslaget”.

Her kunne man virkelig ønsker at notabilitetene i Høyre og FrP selv fikk kjenne på kroppen hva det vil si å være fattig og stigmatisert. Og avhengig av hjelp fra andre mennesker. For om regjeringen får gjennomslag for sitt ønske om å kriminalisere de å hjelper svakstilte grupper og enkeltpersoner. Kan Inger Husby på Bøler som bor i Oslo bli kriminell. For hun gjør langt mer enn å legge en tier i koppen til tiggerne.

De har overnattet her flere ganger. De som er her på Bøler har jeg matpakke til, og jeg fyller statoilkoppen med kakao. Jeg vasker tøyet deres når det er behov for det, og innimellom er de hjemme her på middag, sier Inger Husby. Det er nettopp personer som Inger Husby som gir en tro på det beste i mennesket. Og her vil man vil med andre ord renske gater og streder for mennesker som lider nød. Ja, slik at dannede og pene mennesker skal slippe å bli minnet på livets iboende faenskap.

Men «Mama Inger», som hun kalles, har ingen planer om å gi seg, selv om lovforslaget blir vedtatt. “Jeg tror jeg bare blir enda mer ivrig på å hjelpe. Jeg synes ikke det høres mulig ut å straffe folk som hjelper andre som har det vanskelig og er fattige“. Hun er nok langt fra alene om slike tanker. At lover ikke skal kun stoppe en fra å hjelpe mennesker i nød. Et slik forslag, gjør meg trist på menneskehetens vegne. For et samfunn der en risikere straff om en hjelper andre. Blir kaldt og elitistisk, og ikke godt å være del av.

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits