Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveHvem er musikklæreren som er siktet for overgrep mot nærmere 20 unge jenterFebruary 3, 2015   ·   0 Comments


* Norske medier hindrer oppklaringen av alvorlige overgrepssaker ved å anonymisere overgripe

Jeg undrer meg atter engang over at norske medier unnlater å identifisere en siktet i en omfattende og svært alvorlig overgrepssak. Særlig når det fremkommet at det foreligger en delvis tilståelse i saken. Da har den siktede begått overgrep, og man burde unngått å anonymisere han. For hadde man navngitt, ville flere som kan tenkes å ha vært utsatt for hans overgrep, kunnet ha levert inn anmeldelse på overgriper.

Mannen det er snakk om er en tidligere musikklæreren i 40-årene fra Østlandet, som gjennom flere år skal ha kontaktet rundt 60 mindreårige jenter på Internett og utsatt dem for overgrep. Med andre ord det er en meget alvorlig sak vi snakker om. En sak der det kan finnes enda flere offer. Derfor hadde det vært naturlig at man gikk ut med navnet til mannen. For da kunne potensielle offer lettere ha identifisert han.

For etterforskningen har så langt avdekket om lag 60 antatt fornærmede som trolig vil få status som fornærmet, sier politiadvokaten i det aktuelle politidistrikt til VG. I oktober i fjor ble den betrodde musikklæreren pågrepet og varetektsfengslet i en tingrett på Østlandet. Her kunne VG med full støtte i det etiske rammeverket journalister og redaktører jobber under. Identifisert mannen.

For i slike meget alvorlige overgrepssaker. Er navn en viktig faktor for å få mer opplysninger i sakens anledning. For folk som kjenner noe til hva mannen har drevet på med. Ville ved å få vite hans navn, kunne ha bistått politiet i oppklaringen av saken. Jeg synes det er tarvelig av norske medier å skjule navnet på overgriper i en såpass omfattende sak. For da tar man ikke hensyn til offerets interesser. Så denne saken viser den mørke bakside ved den norske offentlighet. Der man er mest opptatt av å anonymisere overgriper, og i mindre grad av å opplyse saken.

Klikk her for å lese hele saken på vg.no

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits