Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveTerror? Væpnet aksjon i Rygge, funn av eksplosiver, og en mann arrestertMarch 11, 2015   ·   0 Comments


* POLITIAKSJON: Politiet aksjonerer mot en adresse i boligområdet Halmstad i Rygge. Foto: Privat

Er det terror på gang? Politiet ber folk om å holde seg unna området Dammyr/Våk i Våler. Samtidig gikk politiet til væpnet aksjon i Rygge. Etter funn av eksplosiver har politiet i Østfold evakuert Våk skole og beboere på boligfeltet Dammyr i Våler i Østfold. Det melder politiet på Twitter. Også Våk barnehage er evakuert.

En nabo sier til mediene at politiet like over klokka 13 gikk inn i boligen. Ikke lenge etterpå kom de ut med en mann som de plasserte i en bil. Det gikk veldig rolig for seg, sier naboen. Hun forteller mannen ble plassert i politibilen og kjørt av gårde klokka 13.17. Politiet sier funnet ved Dammyra utløste politiaksjonen i Rygge. Vi hadde et oppdrag på Dammyra. Funnet der, gjorde at vi satte i gang en evakuering. Dette oppdraget utløste så en annen hendelse og aksjonen i Rygge, sier kommunikasjonsrådgiver Øistein Stavdal Paulsen.

Politiets bombegruppe var på plass like før 12.30. Elevene på Våk skole og barna i Våk barnehage blir evakuert med buss til Sperrebotn handel. Foreldre som ønsker å hente møte der. Ordfører i Våler kommune, Reidar Kaabbel, sier han er blitt varslet om hendelsen. Det er satt i gang kriseberedskap, noe mer kan jeg ikke si for øyeblikket, sier han til NTB. En hendelse som har skaket opp mennesker i nærmiljøet. Og som vi får håpe politiet evner å håndtere på en god måte.

Hvem er mannen politiet har pågrepet? Og han han noen tilknytning til ekstreme miljø? Mannen kan også være en som kun har agert på egen hånd, der det ligger tung psykiatri til grunn for hans handlinger. Og politiet vil ikke si noe mannen som er pågrepet, men sier de nå skal avhøre han. Samtidig pågår undersøkelser av sprengstoff-funn i Våler for fullt. Men uansett motivasjon, det heler skaper uhygge. Særlig ut fra dagens situasjon. Der PST har sannsynliggjort at vi vi få en terroraksjon på norsk jord i løpet av året.

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits