Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of love«22. juli-profetien» ser på drepte AUF-erne på Utøya som en slags soldater i kamp mot IsraelSeptember 3, 2015   ·   0 Comments


* Edeliks profetier kan være ren ondskap

Når man blander kortene, og løfter hendelser i DENNE verden – og gjør dem til religiøse vrangforestillinger. Blir det hele ondskapsfullt og stygt. Jeg snakker om konspirasjonsteorier med opphav i lugubre kristenmiljøer, der kristensionister med et snev av nyfascisme, leser Bibelen omtrent slik en kunne tenke seg SATAN ville gjøre det, som vil si i aller verste mening.

22/07-11 ble vi rammet av et nasjonal traume. Et monster av et menneske drepte på et par timer 77 av våre umistelige landsmenn og landkvinner. Vi gråt og følte sterkt med alle de direkteberørte. De som mistet sine nære og kjære i en meningsløs terrorhandling, som hadde som mål å straffe såkalt “landsforædere”. Mennesker Breivik definerte som halvkommunister og kulturmarxister.

Etterpå har det dukket opp pervertert konspirasjonsteorier i regi av kristne som blander religion, og faktiske hendelser i den ytre verden sammen i ei usmakelig og illeluktende brun suppe.

Når det gjelder Utøya-tragedien, er det faktisk kristne som står bak de verste konspirasjonene. Kristne som har beveget seg et stykke bort fra Jesus fredelig og antivoldelige budskap. En virkelig mørkemann i dette skitne spillet er Jan Hanvold, en mann som kan kalles kristen-fascist. Så ensidig er han i sin støtte til Israel, og i sitt høyreradikale samfunnssyn.

«22. juli-profetien» heter en ny bok som i disse dager markedsføres tungt i enkelte kristne miljøer, ikke minst på TV Visjon Norge.

Denne boken skulle aldri vært skrevet, for den bygger på religiøse vrangforestillinger, som er svært krenkende og sårende for alle som mistet sine kjære på Utøya. Men slikt ta dessverre ikke forlorne kristne hensyn til. «22. juli-profetien», er vel ikke annet en ondskap i sin renest form. For det finnes overhode ingen sannhet i ei slik dystopisk og apokalyptisk fokuserende bok.

En dommedagsprofet som selger boka i regi av sitt kristenimperie er den skandaliserte Jan Hanvold. Kanalen selger boken i sine sendinger og TV-sjefen selv, Jan Hanvold er en av de som sterkt anbefaler boken. Det gjør også tidligere stortingsrepresentant for KrF, Anita Apeltun Sæle sammen med norske pastorer som Terje Liverød og Jan Ernst Gabrielsen. Dette er det mørkeste av det mørke man finner i den norske kristenheten.


* Hanvold er tidligere dømt for økonomisk kriminalitet

Boken er skrevet av en norskamerikaner ved navn Jeremy Hoff og utgitt på eget forlag. Hoff er i utgangspunktet fullstendig ukjent i norsk kristenhet. Det er også bemerkelsesverdig lite annen tilgjengelig informasjon om denne personen, som enkelte miljøer nå ganske ukritisk omfavner.

Jeremy Hoffs budskap er at 22. juli-terroren kom som et resultat av Norges sviktende støtte til Israel. Det er for så vidt ikke et nytt standpunkt. Slike tanker har også tidligere skapt debatt og bestyrtelse i norsk offentlighet.

Men Hoff går lenger enn Per Haakonsen gjorde i sitt nå herostatisk berømte foredrag og Ivar Fjeld i boken «Den rødgrønne terrorøya». Der spesielt Haakonsen mente at Breiviks terror var en advarsel fra Gud, lar Hoff Gud få en enda mer aktiv rolle. Han argumenterer åpent for at Utøya var Guds straff over Arbeiderpartiet og AUF.

Jeg ble dårlig direkte kvalm da jeg leste om disse konspirasjonsteoriene. Det er totalt blotet for seriøs dokumentasjon, og fulle av spinnville religiøse vrangforestillinger. Og selv om en her tror seg å stå i den gods tjeneste, ender en ut som den ondes håndtanger. For her tenker en overhode ikke på hvordan overlevende, og pårørende etter alle det drepte føler det i anledning disse spekulasjonene. Det er rett og slett ondskapsfullt at noen spekulerer religiøst over den meningsløse og onde terroren til Breivik. Dette er mennesker som har forsvunnet inn i en mørk tunnel, og som ikke finner ut igjen.

By

     

     

        


Tags: ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits