Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveIslamhatern: I et foredrag i Oslo militære samfund sammenlignet lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, islam med nazismenOctober 22, 2015   ·   0 Comments

* Bilder over. Vi får håpe at nettstedet råtner på rot, vi trenger ikke slikt her i landet

Man trenger knapt å lese stort på nettområdet document.no for å forstå hva som står på agendaen der. Og siden miljøet rundt Document.no er såpass marginalisert, har det vel liten påvirkning og betydning i det norske samfunnet. Og derfor er det bortkastet tid å lese det vinklede artiklene som legges ut der. Aftenposten har beskrevet nettstedet som «en islamkritisk og israelvennlig såkalt blåblogg, og med det faller jeg av lasset, da jeg en svært kritisk til Israel, og borgerlig politikk, særlig den mørkeblå, eller brunesvidde(ny-fascismen).

Redaktør Helge Øgrim i Journalisten har beskrevet nettstedet som «et innvandringsfiendtlig forum som etter hvert har utviklet seg til et arnested for galopperende muslimfrykt, dystopiske forestillinger om sivilisasjonens og frihetens undergang og politiske vrangforestillinger om hvordan politikere og medier sammensverger seg for å gjøre dette mulig». Er nok på linje med Redaktør Helge Øgrim her, man har lite positivt å tilby menneskeheten fra dette noe hatefulle og enøyde nettstedet.

Nettstedet fikk global medieoppmerksomhet i 2011 da det ble kjent at Anders Behring Breivik hadde vært en aktiv deltager i debattene der. Breivik var også i diskusjoner med eierne av document.no om å starte et magasin basert på innleggene fra nettstedet, som skulle danne grunnlaget for en norsk versjon av «en kulturell euro-version av en Tea Party bevegelse» (sic!). Rustad fant forslaget «besnærende», men avviste det etter å ha undersøkt om Breivik hadde de kontaktene han lovte.

Breivik deltok også på møter i organisasjonen Documents Venner, som er knyttet til nettstedet. En ekstrem økning i trafikk til nettstedet som følge av koblingen til Breivik førte til at det ble utilgjengelig en periode. Her har man et politisk miljø, eller samlingspunkt som ligger så langt borte fra mine personlige egen politiske preferanser som det vel er mulig å komme. Og en ser paralleller mellom ABB’s manifest, og tenkningen bak, og i regi av Document. Og neppe tvil om at ABB har latt seg motivere av Document, motivere til gjennomføre sine terrorhandlinger den 22/07-11. For uten likesinnde, ville aldri ABB hatt motivasjon eller drivkraft til å planlegge og gjennomføre sin terror.

VG Nett skriver: «I et foredrag i Oslo militære samfund sammenlignet lederen av Oslo Frp, Christian Tybring-Gjedde, islam med nazismen. – Men jeg tror det er verre enn på 30-tallet, sa Tybring-Gjedde

Hvordan kan man sammenligne en middelalderreligion som Islam med en ideologi som herjet verden før, og under andre verdenskrig. Slikt ulke størrelser kan man da ikke sammenligne, eller sette opp mot hverandre. Dette er tanker fra en halvstudert røver, en mann som har gjort seg politisk fet på å skape avstander mellom mennesker og religioner her i landet. Virker på meg som denne Christian Tybring-Gjedde kan defineres som nasjonalist, med klare paranoide ideer om hvordan fremtiden vil bli, med andre ord en dyster og kald mann.

Og han står på mange måter for den samme typen som konspiratorteorier denne Tybring-Gjedde, som det Fjordmann og ABB bringer til torgs. Han er med andre ord i svært dårlig selskap, men mulig han selv ikke evner å se det. Håper en nå fra FrP ledelsens side i liten grad vil bruke Tybring-Gjedde fremover, for han begynner vel å blir en belastning selv for populistiske FrP. Og etter terroren den 22/07-11 kan en vel ikke en gang bruke Christian Tybring-Gjedde til å dra innvandringskortet for å redde i land et godt valg for FrP til høsten.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits