Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of lovePolitikerne sier at vi må prioritere – det betyr at vi for tiden med stor tilgang av asylanter, ikke har råd til å hjelpe fattige Nordmenn/kvinnerApril 30, 2016   ·   0 Comments

Norge har tatt inn langt flere flyktninger enn forventet siden i fjor sommer. Men politikerne våre, eliten på stortinget, har i den anledning ikke villet snakk høyt om det svake gruppen som i størst mulig grad må ta belastningene ved det.

Et eksempel på fattigdom i Norge i dag:

Det var i april i år at Vilnes, opprinnelig fra New Zealand, tok kontakt med Foreningen Fattignorge, som har hovedkontoret i Ålesund. Hun ba da om hjelp til det meste. – Jeg var utrolig langt nede etter å ha mistet jobb og hjem, samt mistet omsorgen for mine barn etter samlivsbruddet, forteller hun.

Rønning sier at det ikke har vært behov for å sette opp kontrakter mellom brukere og Fattignorge. – Vi har aldri hatt slike problemer før, og vi har stolt på folk, og de har stolt på oss, sier han. At han skal ha sagt til Vilnes at hun ikke skulle tenke på utgiftene, for de tok sosialkontoret, sier han er ren bløff.

Sosialhjelpsklienter får knapt 5500 kr som de må leve på en hel måned, etter at husleie, kanskje for en liten nedslitt hybel er betalt. Det som lever på uføretrygd, AAP, og alderpensjonistene har nå to år på rad mistet kjøpekraft. Dette fordi trygdene får 0.75 prosent mindre økning i inntektene enn de som er i arbeide. Og med lave lønnsøkninger de siste årene har de trygdene tapt kjøpekraft. Regjeringen har ikke ville gjøre noe for å kompensere for denne uretten. I alle fall ikke Hæyre og AP.

Økt tilstrømningen av asylanter har også ført til ytterligere økning i boutgiftene for svakstilte.

For med boligmangel her i landet er stadig utleieprisene på bolig økene. Slik at det spiser opp et meste av inntektene til økonomisk svakstilte grupper uten egen bolig – de som må leie.

Hvor mange fattige er det i Norge i dag?

FATTIGDOM I NORGE 2014.

• Fattigdom er pengemangel.

• Fattigdom gjør det vanskelig å forsørge seg selv og familien sin.

• Fattigdom innebærer høy risiko for sosial eksklusjon.

• Fattigdom påvirker mulighetene til bolig, god helse og utdanning.

• Å være fattig i Norge handler ikke om å sammenligne seg med det de rikeste har, men å mangle det de
fleste har.

strong>I dag er det gått et par år til, og vi kan anta at det er blitt langt flere fattige siden 2014.

Norge er og blir et høykostland, og inntektsgrunnlaget for dem som faller utenom ordinært arbeid, eller har jobber i lavtlønnsyrker har ofte ikke tilpasset dette på grunn av lab kjøpekraft. Vi snakker om mellom 250 – og 300 000 fattige her i landet.

Med mange nye mennesker i landet, som trenger boliger vil utleieprisene øke ytterligere. Dette taper ikke den norske middelklassen på som stort sett eier sine egn boliger. Taperne blir lavtlønte, peronister og andre grupper som lever på lave trygger. Disse gruppene har i årene hadd liten sjanse til å få bedret sin livssituasjon. Og asylanter fra blant annet Syria vil legge beslag på flere milliarder over statsbudsjettene årlig fremover. Og da vil ikke Norges ha råd til å hjelpe sine egne fattige.

Og da vil ikke regjeringen ta seg rå til å løfte noe ut av fattigdommen. Mange fattige etniske norske føler derfor, med god grunn, at de er blitt sviktet av den dekadente og velfødte politikerstanden, som støttes av den norske middelklassen, og ikke minst overklassen som kan se frem til stadig større skattelettelser. Så Norge kommer til å få en enda større underklasse i årene som kommer.

Ingen på venstresiden eller i andre partier til venstre for FrP liker å sette svake grupper opp mot hverandre, men…..

Det er politikerne som nå på grunn av flyktningestrømmer fra nord-Afrika og Syria. Har valgt å legge reformer som kunne ha hjulpet etnisk norske og allerede tilkomne flyktinger til mer verdige økonomiske kår – dette blir på lagt på is. Og på en måten setter politikerne svake grupper opp mot hverandre. Dette vil kun den ytre høyre politiske siden tjene på. For de vil si at regjeringen bryr seg mer om mennesker som kommer fra andre land, enn for sine egne landsmenn.

Og her har faktisk ytre høyre en del gode poenger. Og det må være bittert for de fattige her i landet, å måtte forsetter å leve av knapper og glansbilder i verdens rikeste land. Forstår godt at denne gruppen begynner å bli rimelige sinte på den politiske eliten, som på mange måter har sviktet dem i alle år. Større forskjeller er det agens regjering legger opp til, det vil garantert gi oss et kaldere land. Der det blir enda større forskjeller på kong Salomo og Jørgen Hattemaker.

By

     

     

        


Tags: , , , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits