Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveManglende Israelsk’s sement kan forhindret mange hundre Gaza families fra å bygge opp igjen sine hjem […]April 30, 2016   ·   0 Comments

Bildet over: Byggeplass i Shujaiyeh, Gazastripen, mars 2016. Foto: UNOCHA

FN: Israelsk sement-forbud hindrer hundrevis av Gazas familier fra å gjenoppbygge sine boliger.

Situasjonen den 30 APRIL 2016 11:47 (OPPDATERT: 30.04.2016 20:48) via Facebook0Twitter.

– Det er tidligere kjent at Israel bruker ikke bare kuler og bomber mot Gaza. Et hemmeligstemplet dokument fra USAs ambassade viser at Israel går inn for å kvele økonomien i Gaza.

Betlehem – Israel straffer palestinerne ved et forbud mot at sement importeres til Gazastripen. Dette har forhindret hundrevis av palestinske familier fra å gjenoppbygge sine hjem som ble lagt i grus under terrorbombingen av Gazastrilen i angrepet sommeren 2014. FNs kontor for koordinering av humanitære saker (OCHA) sier i en pressemelding Torsdag:

– “Som et resultat av den ødeleggende sement knappheten og prisøkninger, “har organisasjoner som yter bistand måttet innstille cash bistand for hus-reparasjoner til over 1370 familier”, står det i OCHA rapporten.

_ “I tillegg, betalingen til 1.550 familier som planlagt å starte rekonstruksjonen av sine boliger blir forsinket på grunn av mangel på tilgjengelig sement.”

Dagens mangel på sement har også hindre at det etablerer flere arbeidsplasser for de 40.000 bygningsarbeidere på Gazastripen, ifølge palestinske Contractors Union.

Israelske myndigheter iverksatte forbudet 3. april, etter funn av en tunnel som går fra Gaza inn i Israel – det er mennesker som blir rammet etter Israels ødeleggende militære offensiv mot kystenklaven i 2014.

Israelske myndigheter har tidligere beskyldt Gazastripen de facto regjeringspartiet Hamas for å stjele rekonstruksjons materiale for å selge det på det svarte markedet og bruke det til å bygge tunneler. Dette er det i liten grad mulig å dokumentere.

Men ifølge OCHA, “De fleste av tidligere husløse er interesserte i å reparere og ta opp igjen gjenoppbygging av familiens boliger, slik at de har tak over hodet.”

En talsmann for Israels koordinator for statlig virksomhet i områdene (COGAT) fortalte Ma’an forrige uke at import av byggematerialer til Gaza vil bli begrenset “inntil problemet er løst.”

COGAT har ikke umiddelbart svare på en forespørsel om kommentar angående nye utbygginger rundt det israelske forbudet mot import av bygningsmateriale.

Leveranser av sement fra internasjonale organisasjoner har fortsatt til tross for det Israelske forbudet, et internasjonale prosjekter mottar 2.000 tonn sement i forrige uke.

Men disse forsendelsene er små i forhold til det gjennomsnittlig hevovet på 75.000 tonn sement som trengs på Gazastripen hver måned for å kunne bygge opp igjen den utbombede boligenheten på 171.000 enheter som ble skadet eller ødelagt under Israelsk terrrorbombing av enklaven i krigen sommeren 2016.

Ifølge FN, er 75.000 palestinere forsatte hjemløse på grunn av den årelange Gaza-blokaden nesten to år etter Israels siste ødeleggende militær offensiven.

Sement restriksjoner er en del av Israels bredere beleiringen av Gazastripen, som har vært under en alvorlig økonomisk blokade pålagt av Israel siden 2006. Blokaden har ført til hyppige humanitære kriser for Gaza, og FN og ulike menneskerettighetsgrupper har gjentatte ganger oppfordret Israel til å fjerne blokaden.

* Israelske styrker, skyter på palestinsk arbeidere nær Betlehem skilleveggen.

* 4 palestinere fortsette sultestreiker i protest mot administrativ forvaring.

* Israelske styrker skade 3 palestinere under Kafr Qaddum protester.

Palestinsk sulte-streikende er flyttet fra fengsel til sykehus der det tvangsfores med sonder.

Israelske myndigheter har ved gjentatte anledninger bekreftet overfor ambassaden at de akter å holde Gazas økonomi på lavest mulig nivå den kan fungere på, uten å skape humanitær krise.»

Det rapporterte USAs ambassade i Tel Aviv mandag 3. november 2008 i et hemmelig skriv til daværende utenriksminister Condoleezza Rice. Rapporten er gjort tilgjengelig av varslernettstedet Wikileaks.

Kilder:

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=771330

http://www.abcnyheter.no/penger/okonomi/2014/08/04/205250/israel-jobber-odelegge-okonomien-i-gaza

By

     

     

        


Tags: , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits