Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveIsraelske styrker skøyt, og skadde 3 palestinere, og satte fyr på landet dere under den ukentlige fredagsdemoenJune 4, 2016   ·   0 Comments

Betlehem (Ma’an) – Minst tre palestinere ble skadet, dusinvis lidende av store mengder tåregass, og områder av jordbruksland ble satt fyr på under demonstrasjoner mellom IDF-soldater og palestinere på fredag. Det var under den ukentlige protesten mot israelsk okkupasjon av Vestbredden og blokaden av Gazastripen, at demonstrasjonen fant sted

En palestinsk ungdom ble skutt og skadet av skarpe skudd avfyrt av det israelske styrker som var utplassert nær den israelske separasjonsmuren nær den blokkerte Gazastripen. Nærmere bestem Al-Mintar (Karni) – krysset øst for Gaza by, fortalte vitner til incidenten nyhetsorganet Ma’an.

Dusinvis av palestinske ungdommer samlet seg i området i protest mot Israelske overgrep mot den beleirede kyst enklaven – Gazastripen.

En talsmann for den israelsk hæren fortalte Ma’an at flere titalls demonstranter “rullet brennende dekk mot soldatene” ved den israelsk “buffersone” nær Karni-krysset. Hun sa at israelske styrker skjøt varselskudd i lufta før de avfyrte skarpe skudd direkte inn i mengden.

På den nordlige okkuperte Vestbredden, i landsbyen Kafr Qaddum ble to palestinske brødre skadet og dusinvis fikk pustevansker på grunn av store mengder tåregass som det israelske styrker spredte under den ukentlige protesten mot bosettingen av Vestbredden, sa lokalbefolkningen.

Koordinator for den politiske motstanden i landsbyen, Murad Shtewei sa israelske styrker raidet landsbyen og skøyt med skarpe skudd på mengden, soldatene brukte også tåregass og elektrosjokk granater og skadet Wasif Hikmat, 19, og hans bror Umran, 20, med skarpe skudd. De skadde ble tatt med til Rafidia sykehuset i Nablus for behandling.

Shtewei sa voldelige sammenstøt brøt ut etter at israelske styrker raidet landsbyen ledsaget av militære kjøretøyer og brukte skunk vann mot lokalbefolkningen. Deltakerne i protestene hevet palestinske flagg og oppfordret til enhet blant palestinske politiske fraksjoner og for slutt på den flere tiår lange israelske okkupasjonen.

I den sentralt okkuperte landsbyen Bilin på Vestbredden, led dusinvis av palestinere av tåregass innånding og deler av dunams jordbruksareal tok fyr under sammenstøt mellom palestinske aktivister og israelske styrker.

Et stort antall israelske styrker blokkerte den vestlige inngangen til landsbyen, og avfyrte tåregass og gummibelagte stålkuler mot demonstrantene, med ingen ble heldigvis skadd her.

Lokalbefolkningen fortalte Ma’an at flere dunams land plantet med frø og oliventrær i Khilat al-Ful område av vestlige Bilin tok fyr på grunn av det høye volumet av tåregass avfyrt av de israelske styrkene.

Deltakerne hevet palestinske flagg og løp rundt i gatene i landsbyen og sang patriotiske sanger for samhold og motstand, og de ropte ut krav om løslatelse av alle palestinske fanger.

Pressetalsmann for Bilin Popular Committee Against the Wall, Abdullah Abu Rahma kalte på eskalering av protestene mot den ulovlige israelske okkupasjonen og dens “ekstremistisk” regjering som er fiendtlig innstilt mot den palestinske befolkningen. Han sa også at Israel fortsetter å stjele palestinsk land, rive boliger, og at de med makt fortrenger palestinerne og misbruker fangene i sine fengsler. ”

Under forrige ukes protester i Bilin, rapporterte lokalbefolkningen at det for første gang i den 11-årige historiske folkelig motstanden mot okkupasjonen så hadde israelske styrker avstått fra å bruke tåregass og andre våpen for å spre demonstrantene.

Fredagens demonstrasjoner feiret 1967 jubileet da israelsk invasjonen og okkupasjonen av Vestbredden, Gaza, Sinai og Golanhøydene begynte den 5. juni 1967, en dag som palestinerne refererer til som Naksa, som betyr katastrofen. Krigen førte at rundt 300.000 palestinere måtte flykte fra hjemmene sine.

Palestinerne mener krigen avsluttet den israelske okkupasjonen av det historiske Palestina som begynte med Nakba, eller «katastrofe» i 1948, da 750.000 palestinere ble fordrevet fra sine hjem i det som var Israel.

Innbyggere i Kafr Qaddum og Bilin er blant mange i det palestinske samfunnene på den okkuperte Vestbredden som utfører ukentlige fredags demonstrasjoner i protest mot den israelske militære okkupasjonen av området.

I mellomtiden, protesterer også palestinerne på Gazastripen nær grensen til Israel hver fredag ​​for å vise solidaritet med palestinerne på den beleirede kystenklaven. En protest de har kalt “Jerusalem Intifadaen” i solidaritet med de som lider under okkupasjonen av Vestbredden og Øst-Jerusalem.

Israelske styrker er sterkt kritisert av det internasjonale samfunnet for overdreven maktbruk, samt dødelige metoder for å kontrollere menneskemengder som demonstrerer mot den snart 50 år lange okkupasjonen.

Ifølge FNs kontor for koordinering av humanitære saker, har mer enn 2000 palestinere blitt skadet av israelske styrker i de okkuperte palestinske områder siden begynnelsen av året. I mai alene, ble 54 palestinere i det okkuperte områdene skadet av israelske styrker.

Kilde:

http://www.maannews.com/Content.aspx?id=771743

By

     

     

        


Tags: , , ,

........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits