Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveFlere aktører tilbyr forbrukslånAugust 7, 2016   ·   0 Comments

Det dukker stadig opp nye aktører som tilbyr forbrukslån. Grunnen er ganske enkel: her er det penger å tjene – om man låner ut til «riktige» kunder vel å merke. Når flere vil ha sin del av kaken, vil konkurransen mellom selskapene tilspisses. Så lenge kundene er flinke til å sammenligne tilbudene, vil renten på forbrukslån presses ned fra sitt høye nivå.

Det bankene vet å utnytte er at forbrukslånskunder stort sett bryr seg om hvor man får penger raskest. Det er også derfor man gjerne ser annonser hvor ord som «rask utbetaling» og «lån på dagen» blir brukt. Det er rett og slett det som selger. Det er uheldig for lånekunden som sannsynligvis kunne fått bedre betingelser ved å sammenligne lånetilbud, men også for den generelle konkurransen i markedet.

For at kundene skal utnytte et stadig større tilbud på forbrukslån, må de også bli flinkere til å sammenligne tilbud fra flere aktører. Siden bankene opererer med høye marginer på denne type lån, er det også mulig å prute ned renten i tillegg. På lånekalkulatoren til Finanssans kan du enkelt se hvor mye forbrukslånet vil koste deg i måneden. For eksempel vil et lån på 100.000 kroner over 5 år, koste deg 2.467 kroner når den effektive renten er på 18 %. Senkes renten til 12 %, vil samme lån koste deg 2.193 kroner i måneden. Det er en nedgang på 274 kroner per måned. Det høres kanskje ikke så mye ut, men over hele låneperioden er det en total besparelse på 16.440 kroner.

Det er nå foreslått at det skal settes en maksgrense på forbrukslån. Tanken er selvfølgelig at lånekundene ikke skal komme i økonomisk knipe når renten er lavere. Men om tilbudet øker, må i teorien også renten gå nedover – om selvfølgelig ikke etterspørselen samtidig går opp. For er vi flinke nok til å sammenligne og prute på renten, vil det egentlig ikke være et behov for en lovregulert øvre grense på renten. Da har egentlig ikke markedet fungert slik det skal. Vi må rett og slett bli flinkere til å ikke ta det første og beste, bare fordi vi har behov for penger.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits