Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveGrete Faremo har vel ikke fått til så mye i regjeringApril 29, 2011   ·   0 Comments


* Grete Faremo, ikke akkurat en politisk vinner

Årsrapport for 2010 som forsvarssjef Harald Sunde overleverte til forsvarsminister Grete Faremo (Ap) i Forsvarsdepartementet i dag, viser store belastinger, eller slitasje for det norske militære enheter/styrker. Noe som bør få våre ledere til å revurdere innsatsen i Afghanistan. Men det er nok langt fra aktuelt for den USA, og FN lojale regjeringen vår, med Stoltenberg i spissen, å trekke norske styrker ut av Afghanistan. For det ville være å irritere særlig USA, som tross alt i sin tid drog i gang krigen i Afghanistan. Og hele vår politiske elite er i dag enig om å stå i Afghanistan så lenge NATO er der, eller når alt kommer til alt, så lenge Obama vil. Slikt gir feig utenrikspolitikk, der en hele tiden logrer med halen for onkel Sam.

Grete Faremo -, som ble tatt inn i regjeringen av Jens Stoltenberg, kom fra det private næringsliv, der hun noen år hadde direktørtittel og millionlønn. Man kan kanskje si at hun da høstet de økonomiske gevinstene etter mange år som tillitsvalgt politiker for AP. For pampene i AP går gjerne inn i direktører stillinger etter endt gjerning for partiet, og er nok like karriere-beviste, eller like store pengeryttere som sine borgerlig politiske «motstandere». Og i dag er det knapt mulig å se særlig store forskjeller på toppene i AP og de fra Høyre. Det fleste av rasen bor i godt møblerte hjem på vestkanten, og har vel lien omgang med vanlige folk.

Operasjonstempoet i Afghanistan er så høyt at Forsvaret sliter med å etterfylle personell. Kan Grete Faremo og hennes kumpaner gjøre noe med det? Neppe på kort sikt, for det tar tid å utdanne flere soldater og offiserer. Så det blir vel til at man kommer opp med noen verdiløse papirløsninger, slik at det i alle fall ser ut som man gjør noe med problematikken. Nei, ta grep Grete Faremo, og trekk norske styrker ut av denne tragiske hengemyra i Afghanistan, slik at vi slipper å miste flere nordmenn i den meningsløse krigen på andre siden av kloden. Politikere som Grete Faremo er kun med i politikken for å fremme siden egne interesser, slik at de etter endt politisk karriere kan gå over i godt betalte stillinger som direktører, da enten i statlig eller privat virksomhet.

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits