Annonse

Annonse

Leonard Cohen, Dance me... To the end of loveVi leser så øyet blir stort og trist om enda en tragisk voldsepisode (…)April 30, 2011   ·   11 Comments


* Mann skutt i sentrum av Gøteborg.

Vi leser så øyet blir stort og trist om enda en tragisk voldsepisode over hos svenskene i dag. VG Nett melder at en maskert mann med automatvåpen slo til på åpen gate i Gøteborg lørdag morgen. Drapet skjedde rett etter klokken 09 lørdag morgen i Erik Dahlbergsgate i sentrum av Gøteborg. Svenskene har hatt en del stygge voldelig hendelser det siste året. Alt fra terror fra en religiøs avviker, til skyteepisoder i Malmø, utført av en høyreorientert og hatefull politisk avviker. Og nå har en også hatt en episode som kan se ut som en ren henrettelse på gaten i Gøteborg.

Ifølge vitner var mannen som skjøt maskert og flyktet raskt fra stedet med en moped. Svensk politi er foreløpig tilbakeholdne med å gi ut opplysninger om hva som har skjedd. Et attentat dette, eller en avretting for den del. Hva som ligger bak vet ingen foreløpig, for saken er alt for fersk til at svensk politi har fått etterforsket hendelsen ferdig. Men den døde mannen er identifisert, men politiet vil ikke avsløre identiteten. Akkurat nå er det vitneavhør med naboer og andre som var i nærheten.

Og fire personer ble nylig, da på langfredag i Påsken fraktet til sykehus etter en skyteepisode i et restaurant-område i bydelen Hisingen nord i Göteborg. Noe som forteller at svenskene nok har mer, og grovere vold å stri med en vi har her i landet. Og det sosiale spenningene i den svenske befolkningen er høyere en her i landet. En av grunnene til dette kan være at Sverige har enda flere innvandrer en oss. Noe som fører til mer ekstremisme, da både på ytre høyre side politisk, og hos ekstreme islamister. For stor innvandring, og manglende integrering av de som er kommet til landet, skaper spenninger, og slik er det i alle vestlige land.

Men tilbake til den konkrete skyteepisoden i Gøteborg: Et vitne forteller til Expressen.se at mannens partner skrek og ringte etter ambulanse. Den maskerte mannen lot våpenet ligge igjen på fortauet. En stund senere ble mopeden funnet brennende ikke langt fra åstedet. Vanskelig ut fra sakens knappe opplysninger, å si noen om bakgrunnen for dette brutale drapet. Men en kommer ikke fra at mye av volden i Sverige finnes i konfliktlinjene mellom stor innvandring, med tilhørende ekstremisme.

gp.se svd.se

By

     

     

        


........

ToppBlogg - toppliste for bloggereBlogglistenhits